SAD 1.jpg

Делегација Универзитета Северна Џорџија у посети Универзитету одбране

10. 09. 2014

Делегација Универзитета Северне Џорџије из Сједињених Америчких Држава, уз сагласност Управе за међународну војну сарадњу СПО МО, посетила је 9. септембра 2014. године Универзитет одбране у Београду, у оквиру посете Републици Србији. У саставу делегације били су господин Били Велс, пуковник у пензији, потпредседник за извршне послове, војну и међународну сарадњу и господин Кејт Антониа, потпуковник у пензији, директор одељења за пријем студената, у чијој пратњи су била два представника Амбасаде САД у Београду.


Делегацију Универзитета Северне Џорџије дочекао је  ректор  Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић са најближим сарадницима. Генерал Јевтић је пожелео добродошлицу гостима и представио резултате и планове за даљи рад Универзитета одбране, као и даље тенденције на развоју међууниверзитетске  и међународне сарадње у региону и шире. У наставку разговора, проректор за међууниверзитетску и међународну сарадњу пуковник проф. др Горан Дикић, дипл. инж., је упознао госте са традицијама војног образовања, структуром и организацијом Универзитета одбране, искуствима у припреми и акредитацији студијских програма и структуром студијских програма на сва три нивоа усавршавања.


Господин Велс је захвалио на гостопримству и изразио задовољство презентованим информацијама, нагласивши да у области војног образовања постоје велике сличности у програмима два универзитета, посебно у области структуре и нивоа целоживотног образовања. Након тога, у краћим цртама је презентовао структуру и организацију Универзитета Северне Џорџије који је основан 1873. године, са посебним нагласком на образовању официра у облику државног програма за обуку резервног официрског кадра (ROTC). Нагласио је да је 800 студената укључено у ROTC, од укупно 16000 колико се школује на универзитету,  На универзитету се школују официри родова и служби копнене војске, али се осим у војном делу програма, постижу и одлични резултати на колеџима за пословне науке, друштвене науке, природне науке и медицинске науке. Истакао је да постоје услови за успостављање сарадње два универзитета у области војних али и медицинских наука, размени студената и наставног кадра и нагласио позитивна искуства која имају у сарадњи са Универзитетом одбране оружаних снага СР Немачке из Минхена.


Генерал Јевтић је захвалио на понуди за сарадњу, која ће бити размотрена у наредном периоду. Позвао је госте да обиђу Војну академију и упознају се са њеним смештајним, образовним и техничким капацитетима.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас