Slovenija1POP_9500.jpg

Министарка одбране Словеније Љубица Јелушич у посети Ректорату Универзитета одбране

15. 04. 2011

 

Ректор Универзитета одбране у Београду проф. др Миодраг Јевтић састао се данас са министарком одбране Словеније Љубицом Јелушич у Ректорату Универзитета одбране. Циљ посете био је упознавање министарке одбране са променама у војно-образовном систему Министарства одбране Републике Србије и формирању Универзитета одбране у Београду као и разговор о могућностима развоја билатералне сарадње у области војног образовања.

 

Генерал Јевтић је захвалио на посети и подвукао да је ово прва посета министра одбране из иностранства нашем Универзитету одбране и нагласио значај исте, посебно имајући у виду да се ради о посети која није формална, већ се из ње могу развити конкретни облици сарадње. Нагласио је значај оснивања Универзитета одбране у Београду као осмог државног универзитета и подвукао импликације и промене које тај догађај доноси, указавши при томе на тренутне активности на изради конституивних аката и тела Универзитета. Истакао је да у том процесу имамо пуну подршку  министра одбране господина Драгана Шутановца.  

 

 

 

Ректор је напоменуо да ће у следећој фази, доћи до укључивања Војнотехничког и Војногеографског института као и Института за стратегијска истраживања у састав Универзитета одбране. Истакао је и да ће међународна сарадња бити једна од најважнијих функција у даљем раду Универзитета, при чему очекује да се сарадња са МО Републике Словеније у области војног образовања, интензивира и обогати у наредном периоду. Истакао је да је начелник Катедре стратегије Војне академије био у Републици Словенији и одржао предавање за слушаоце КШУ ОС Р. Словеније, као и да два слушаоца ШНО Војне академије тренутно учествују на штабној вежби ОС Р. Словеније. Након овога, генерал Јевтић је гостима презентовао структуру и карактеристике Универзитета одбране у Београду.

 

  

 

Министарка одбране Републике Словеније се детаљно упознала са структуром, задацима и карактеристикама Универзитета одбране и исказала озбиљно интересовање за развој сарадње у области војног образовања. С тим у вези размотрене су планиране активности из области војно-образовне сарадње у 2011. години када се очекује упућивање једног кандидата из Словеније на школовање у  оквиру Универзитета одбране у Београду.Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас