konferencija20godina2.JPG

Одржана Међународна конференција „Одбрана од НАТО агресије – 20 година после”

10. 06. 2019

У склопу низа догађаја поводом облежавања јубилеја 20 година одбране отаџбине од НАТО агресије данас је у Дому Гарде одржана Међународна конференција „Одбрана од НАТО агресије - 20 година после” са  циљем  размене мишљења, ставова и погледа о дугорочним политичким, безбедносним, војно-стратегијским, правним, економским и еколошким последицама, као и о оперативно-тактичким искуствима у одбрани Савезне Републике Југославије и Републике Србије од НАТО агресије. Међународну конференцију отворио је министар одбране Александар Вулин. На отварању конференције присуствовали су и начелник Генералштаба  Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, као и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић који се обратио присутнима у својству домаћина конференције.

Конференција је окупила 54 учесника из Руске Федерације, Народне Републике Кине, Републике Белорусије, Босне и Херцеговине и Републике Србије који су израдом научних и стручних радова представили резултате својих истраживања у вези НАТО агресије на СРЈ и њених последица, погледом из различитих научних области, међународних односа, геополитике и геостратегије, међународне и националне безбедности, права, економских и медицинских наука, екологије, али и ратне вештине, војне стратегије, оператике и тактике.

Конференција је реализована у два радна панела. У Првом панелу учесници конференције разменили су мишљења, ставове и погледе о политичким, правним, економским, еколошким и здравственим последицама НАТО агресије на Савезну Републику Југославију, док су у Другом панелу биле заступљене теме које су разматрале безбедносне и војно-стратегијске импликације као и оперативно-тактичка искуства у одбрани од НАТО агресије.

 

 

 

 

 

 

 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас