1Kvalitet02240.jpg

Одржана четврта седница Комисије за обезбеђење квалитета

10. 05. 2012

Дана 08.05.2012. године у Ректорату Универзитета одбране одржана је четврта редовна седница Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране којом је председавао пуковник          доц. др Никола Лекић. Састанку је присуствовао и проректор за квалитет и развој Универзитета одбране пуковник проф. др Јан Марчек. С обзиром на то да су на овој седници Комисије разматрана питања која су од значаја за наставни процес, седници је присуствовала и кадеткиња Моника Мацак са Медицинског факултета ВМА.
 
Дневни ред ове седнице је обухватао следеће тачке: 1) Усвајање записника са предходне седнице Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране; 2) Формирање радних тела према активностима из Плана рада Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране за школску 2012. годину, на основу ревидираних предлога високошколских јединица; 3) Подношење извештаја радне групе о испуњености стандарда за акредитацију студијских програма специјалистичких академских студија из области медицине (1. Орално здравље и пародонтална медицина и 2. Импланти у оралној медицини) и 4) Питања и предлози.
 
Формирана су још три радна тела према активностима из Плана рада Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране за 2012. годину, на основу ревидираног предлога високошколских јединица и то: 1) за реализацију задатка ''усклађивање ЕСПБ бодова са реалним оптерећењем кадета''; 2) за реализацију задатка ''исходи учења'' и 3) за реализацију задатка ''компетентност наставника''. Комисија је формирала укупно пет радних тела, у чијем саставу су ангажовани и кадети. У оквиру ове тачке дневног реда одређени су руководиоци радних тела. Задатак радних тела је да рад Комисије учине ефикаснијим у циљу  припрема Универзитета одбране за самовредновање у наредном периоду.
 
По трећој тачци дневног реда пуковник проф. др Самед Каровић испред трочлане радне групе је поднео извештај Комисији о испуњености стандарда за акредитацију студијских програма специјалистичких академских студија из медицине. Извештај ће бити упућен Наставно-научном већу Медицинског факултета ВМА  како би се отклонили уочени недостаци у складу са стандардима за акредитацију студијских програма.Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас