Rakitije 1.jpg

Представник Универзитета одбране на семинару у Загребу

10. 02. 2014

Центар за безбедносну сарадњу RACVIAC у сарадњи са Хрватским војним училиштем „Петар Зрински ” организовао је, у периоду од 04. до 06. фебруара 2014. године, семинар на тему „Управљање ресурсима одбране: транзиција у систему војног образовања у земљама Југоисточне Европе”. 

Семинар су отворили директор RACVIAC-a,  господин Бранимир Мандић и начелник Хрватског војног училишта генерал пуковник Славко Барић.

Отварајући манифестацију, директор Мандић је поздравио представнике из девет земаља и истакао да овај семинар представља први у низу активности у програму RACVIAC реформе сектора безбедности. У свом излагању, он је истакао да због значајног утицаја финансијске кризе на европске буџете за одбрану у последњих пет година, концепт удруживања и размене одбрамбених способности постаје све актуелније питање у Европи због чега је неопходно успоставити бољу војну сарадњу између земаља региона.

Генерал Барић, током свог обраћања, истакао је да увођење новина у систему војног образовања представља приоритет свих народа који су спремни да унапреде систем војног образовања и најавио увођење два нова академска програма: војно руководство и менаџмент и војно инжењерство на Хрватском војном училишту.

Представници министарстава одбрене земаља које су учествовале на семинару представили су, у наставку семнинара, своје војнообразовне системе. Овом приликом, Министарство одбране Републике Србије, представљали су: проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу у Универзитета одбране, пуковник ванр. проф. др Горан Дикић и начелник Одељења за студије одбране Института за стратегијске истраживања Сектора за политику одбране, пуковник ванр. проф. др Небојша Николић.

У завршном делу семинара пуковник Дикић обратио се присутнима са излагањем на тему „Важност сарадње на пољу војног образовања као подршка мерама за изградњу поверења и безбедности у Југоисточној Европи”.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас