1Picture 292.jpg

Полазници Високих студија безбедности и одбране у академској посети Ректорату Универзитета одбране

09. 02. 2012

Полазници Високих студија безбедности и одбране боравили су 08. фебруара 2012. године у ректорату Универзитета одбране. Ректор Универзитета генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић и проректори пук. проф. др Јан Марчек, пук. проф. др Горан Дикић и ВС проф. др Мирјана Животић-Вановић упознали су госте са организацијом и радом Универзитета одбране.

Генерал Јевтић је истакао, током свог уводног излагања, значај формирања Универзитета за систем одбране као и целокупан ток активности које су се одвијале на Универзитету од момента његовог оснивања. При томе је истакао значај тимског рада и допринос високошколских јединица при изради Статута Универзитета одбране и других нормативно-правних аката којима се регулише живот и рад на универзитету. У свом излагању, поред фазе конституисања и остварених резултата, ректор је посебну пажњу посветио и развоју, односно визији високообразовног и научно-истраживачког процеса у систему одбране, при чему је непосредно исказао и велика очекивања од полазника ових студија, као потенцијалних стратегијских лидера.

Пуковник проф. др Јан Марчек, проректор за квалитет и развој, објаснио је организацију система за контролу, одржавање и унапређење квалитета и развој Универзитета. При томе је посебно нагласио значај постојања и рад Комисије за обезбеђење квалитета.

Војни службеник проф. др Мирјана Животић-Вановић, проректор за научноистраживачку делатност, упознала је госте са организацијом научноистраживачког рада у оквиру Универзитета одбране. Нагласила је значај ове активности за развој Универзитета, истичући активности усмерене ка укључењу кадета у научноистраживачку делатност.

Пуковник проф. др Горан Дикић, проректор за међууниверзитетску и међународну сарадњу, објаснио је облике сарадње који се остварују или се планирају са универзитетима у Републици Србији и иностранству. Посебно је истакао значај укључења Универзитета одбране кроз сарадњу са другим универзитетима у међународне пројекте.

 

Пуковник мр Слободан Јоксимовић, начелник Високих студија безбедности и одбране, захвалио се у име гостију на исцрпним информацијама, изражавајући очекивања да ће  и овај, највиши степен каријерног усавршавања, наћи своје место на Универзитету одбране, који својим поступањем подржава планиране активности и реализацију ових студија.

 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Октобар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас