jikic 1.jpg

Делегација Универзитета одбране у посети Националној академији одбране Аустрије

08. 09. 2014

 

У оквиру усаглашених планских активности ДЕЕП-а Партнерства за мир (Програма за унапређење образовног процеса у области одбране), делегација нашег Универзитета коју је предводио Ректор ГП проф др Миодраг Јевтић, учинила је радну  посету институцијама војног образовања Републике Аустрије , од 01-04.09 2014.

Наша делегација је изузетно добро примљена од стране челних представника Националне академије одбране, Терезијанске војне академије  као и представника Министарства одбране и спорта надлежних за  војно образовање.

Генерал потпуковник  Erich Csitkovits и бригадни генерал   Claudius Bubner су дали пуну подршку  потпуној реализацији плана посете.

Представници Универзитета одбране су у потпуности упознати са израдом и реализацијом  студијских  програма на сва три нивоа високог  образовања, као и програма  усавршавања официрског кадра, подофицира и резервног састава. Током посете чланови наше делегације су непосредно  учествовали у реализацији више наставних  часова.

Добра сарадња два министарства одбране омогућила је до сада реализацију више активности две стране, при чему је бригадни генерал у пензији Heinz Vetschera из Републикe Аустријe  координатор ДЕЕП-а за Републику Србију.

У завршним разговорима предложено је потписивање Протокола о билатералној сарадњи, након консултација и сагласности надлежних органа два министарства.

Усаглашени су обострани интереси за мобилност наставног кадра и кадета у будућим  активностима, заједничко учешће на радионицама и стручним скуповима, учешће на вежби FURLOG-2015, наставак обучавања кадета аустријске војске у АБХО центру у Крушевцу, упућивање професионалних припадника две стране на едукације и усавршавања сагласно интересима и потребама, партнерско учешће у истраживачким пројектима и подршка у публиковању стручних и научних радова.
Резултати посете оправдавају потребу анализе и наставка  ДЕЕП програма, ради усвајања европских стандарда у области војног образовања и стварања предуслова за мултилатерални трансфер искустава и знања у наредном периоду.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас