BAN_5112.JPG

Седма редовна седница Сената Универзитета одбране

08. 06. 2012

У просторијама Ректората Универзитета одбране, дана 7. јуна 2012. године, са почетком у 12.00 часова, одржана је седма редовна седница Сената којом је председавао ректор Универзитета одбране, генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић.

Седница Сената је организована  као електронска седница  стручног органа Универзитета одбране. Дневни ред, радни материјал као и пратећа документација члановима Сената били су у потпуности доступни у електронском облику што значајно доприноси ефикасности рада и смањењу оперативних трошкова организовања седнице.

На дневном реду седнице нашло се разматрање и усвајање општих аката из надлежности Сената Универзитета одбране а усвојени су закључци и заузети ставови о више текућих питања од значаја за функционисање Универзитета одбране.
 
Након разматрања предложених општих аката и краће дискусије чланови Сената су усвојили: Методолошко упутство за формирање цене школовања на Универзитету одбране и Одлуку о утврђивању предлога висине школарине за студије које се организују на високошколским јединицама у саставу Универзитета одбране у Београду у школској 2012/2013. години. Након што сагласност на висину школарине дају надлежне организационе јединице Министарства одбране, одлука ће бити достављена Савету Универзитета на усвајање.

Усвајањем упутства за формирање цене школовања, на Универзитету одбране су на једнообразан начин утврђена мерила и критеријуми за утврђивање елемената који чине структуру трошкова школовања на високошколским јединицама у саставу Универзитета. Такође, утврђивањем предлога висине школарине на академским студијама на Универзитету одбране створени су сви предуслови за расписивање конкурса за упис кадета и студената у школској 2012/2013. години.  Закључујући део седнице који се односио на разматрање и усвајање општих аката, ректор је изразио задовољство због исказаног степена озбиљности, професионалности и ефикасности чланова радне групе за утврђивање јединствене методологије за утврђивање цене школовања.

Разматрајући текућа питања и иницијативе стручних органа Универзитета одбране, Сенат Универзитета је:

•прихватио препоруку Стручног већа за друштвено-хуманистичке науке и усвојио закључак којим се одобрава предложени састав Комисије за избор у звање наставника на Војној академији Универзитета одбране за ужу научну област Стратегија;

•усвојио Одлуку о формирању и саставу Комисије за израду предлога Критеријума за оцену успешности научноистраживачких пројеката на Универзитету одбране;

•прихватио препоруку Стручног већа за друштвено хуманистичке науке и усвојио закључак да Управа за стратегијско планирање именује једно лице које није радно ангажовано на Универзитету одбране за члана Комисије за израду предлога Критеријума за оцену успешности научноистраживачких пројеката на Универзитету одбране као и да именовано лице мора бити у звању истраживача, у складу са чланом 51. став 3. Закона о изменама и допунама Закона о научноистраживачкој делатности (“Службени гласник РС“, бр. 18/2010);

•усвојио закључак о изгледу и садржају дипломе и додатка дипломи које издаје Војна академија Универзитета одбране кадету који заврши основне академске студије;

•усвојио закључак о правном тумачењу тачке 14. Критеријума за стицање звања наставника на Универзитету одбране која се односи на почетак примене критеријума.

•прихватио иницијативу Војне академије Универзитета одбране да се покрене поступак за измену Правилника о школовању лица из грађанства у војним школама ("Службени војни лист", број 4/07).

Седма редовна седница завршена је у 13,15 часова а наредна седница Сената заказана је за 6. септембар 2012. године.
 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Новембар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас