SENAT 1.jpg

XIII редовна седница Сената Универзитета одбране

08. 02. 2013

У просторијама Ректората Универзитета одбране, дана 7. фебруара 2013. године, са почетком у 12.00 часова, одржана је XIII редовна седница Сената којом је председавао ректор Универзитета одбране, генерал–потпуковник проф. др Миодраг Јевтић.

На дневном реду седнице нашла су се питања везана за: одлучивање о изборима у звање наставника на Војној академији Универзитета одбране, давање сагласности на ангажовање наставника Универзитета одбране на другој високошколској установи у земљи, усаглашавање предлога решења статуса научноистраживачких пројеката Универзитета одбране, измену термина у Плану самовредновања Универзитета одбране и високошколских јединица у његовом саставу као и давање сагласности за ангажовање гостујућег професора на Универзитету одбране.

Након разматрања предлога Наставно–научног већа Војне академије УО за избор у звање наставника, уз уважавање мишљења Стручног већа за друштвено–хуманистичке науке Универзитета одбране, Сенат је једногласно донео Одлуку да се мј Светислав Станковић изабере у звање доцента на Војној академији УО за ужу научну област „Финасије и рачуноводство“, на период од пет година.

У склопу разматрања питања ангажовања наставника Универзитета одбране на другим високошколским установама у земљи, Сенат је дао саглсаност за ангажовањем: једног наставника Војне академије на Криминалистичко–полициској академији, три наставника Медицинског факултета ВМА на Биолошком факултету Универзитета у Београду и једног наставника Медицинског факултета ВМА на Високој здравственој школи струковних студија у Београду.

У даљем току седнице, чланови Сената једногласно су усвојили предлог измене временских термина активности у Плану за самовредновање Универзитета одбране и високошколских јединица у његовом саставу и подржали препоруке стручних већа друштвено–хуманистичких и техничко–технолошких наука да се настави са радом на научноистраживачким пројектима Војне академије, из претходног периода, који нису ушли у План научноистраживачке делатности Универзитета одбране за ову годину, са напоменом да руководиоци пројеката имају обавезу да доставе извештај о наведеним пројектима у складу са чланом 23. Правилника о НИР-у.

На предлог ректора Универзитета одбране Сенат је дао сагласност на одлуку Наставно–научног већа Медицинског факултета ВМА о ангажовању prof. Dirka De Riddera, MD, Phd, FEBU као гостујућег професора на Медицинском факултету Војномедицинске академије Универзитета одбране.

Чланови Сената су информисани о успостављању сарадње са Универзитетом уметности у Београду, посети полазника ВСБО Ректорату Универзитета одбране, успешној организацији Регионалног семинара војног образовања, као и о потреби за ажурирањем Регистра наставника Универзитета одбране и активном приступу у припреми Конкурса за избор наставног особља.

Тринеста редовна седница Сената завршена је у 13,35 часова.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас