drc 3.jpg

УНИВЕРЗИТЕТ ОДБРАНЕ ПРИМЉЕН У САСТАВ ДУНАВСКЕ РЕКТОРСКЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ

07. 11. 2014

У оквиру своје академске делатности у Републици Србији, Универзитет одбране у Београду је препознат као поуздан партнер са јасном визијом унапређења образовне и научно-истраживачке делатности у Републици Србији.

 

Имајући у виду наведено, Универзитет одбране је позван да активно учествује у раду Дунавске ректорске конференције, коју је ове године организовао Универзитет у Београду, а главна тема је била везана за синергију између високог образовања и информатичких технологија.

Конференција је одржана 06. и 07. новембра 2014. године у ректорату Универзитета у Београду, а на предлог представника КОНУС-а ректора Универзитета у Београду проф. Бумбаширевића и ректора Универзитета у Новом Саду проф. Весковића, наш универзитет је кандидован за пуноправно чланство у овој асоцијацији универзитета.

Након презентације нашег универзитета и визије његовог даљег развоја, Генерална скупштина Дунавске ректорске конференције у којој сада равноправно партиципира 71 универзитет из дунавске регије и регије централне Европе,Универзитет одбране је једногласно примљен у чланство.

 

 

Током конференције, а кроз више излагања еминентних пофесора европских универзитета, учињена је анализа достигуног степена развоја образовног процеса и научно-истраживачке делатности, при чему је покренуто неколико иницијатива за унапређење ових активности, у којој је, сагласно нашим интересима, партнерски позван и Универзтиет одбране у Београду.

У контексту даљег развоја нашег универзитета, велику захвалност за укључивање у DRC (Дунавска ректорска конференција) дугујемо подршци менаџмента Министарства одбране, као и нашим уваженим колегама са Универзитета у Београду и Новом Саду, али и досадашњем председнику Конференције професору Балику из Републике Чешке, као и будућем председавајућем Конференције професору Памфилу из Републике Румуније.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас