21 sednica 1.jpg

XXIX редовна седница Сената Универзитета одбране

07. 07. 2014

У просторијама Ректората Универзитета одбране, дана 3. јула 2014. године, са почетком у 13.00 часова, одржана је XXIX редовна седница Сената којом је председавао ректор Универзитета одбране, генерал–потпуковник проф. др Миодраг Јевтић.
Седници су претходили састанци стручних органа и радних тела високошколских јединица и Универзитета одбране.
На дневном реду седнице нашла су се питања везана за: избор у одговарајућа звања наставника; давање сагласности за израду докторских дисертација, признавање стране високошколске исправе и верификацију оцена са усавршавања у иностранству.
У одговарајућа наставна звања на Универзитету одбране у Београду једногласно су изабрани:
- пп др Слободан Симић, дипл.инж. – у звање доцента за ужу научну област „Радарски системи“ на Војној академији Универзитета одбране;
- мј др Далибор  Јовановић –
у звање доцента за ужу научну област „Опасне материје“ на Војној академији Универзитета одбране;
- пп др Злате Величковић –
у звање доцента за ужу научну област „Опасне материје“ на Војној академији Универзитета одбране;
- пк ванр. проф др Илија Кајтез –
у звање редовног професора за ужу научну област „Социологија“ на Војној академији Универзитета одбране;
- пк ванр. проф др Бобан Ђоровић –
у звање редовног професора за ужу научну област „Транспорт и организација рада“ на Војној академији Универзитета одбране;  
- ванр. проф др Драгољуб Секуловић –
у звање редовног професора за ужу научну област „Географија“ на Војној академији Универзитета одбране.

У склопу разматрања питања менторства и одобрења за израду докторских дисертација на Универзитету одбране Сенат је дао сагласност:
- мј мр Зорану Мајкићу за израду докторске дисертације под насловом „Теоријско–експериментална идентификација параметара макро и микронеравнина путева и беспућа“ из научне области „Машинско инжењерство“.
- пп мр Жељку Сенићу за израду докторске дисертације под насловом „Испитивање могућности примене наночестица оксида метала у материјалима уграђеним у средства личне НХБ заштите“ из научна област „Војнохемијско инжењерство“.

У даљем току седнице, Сенат је размотрио питања:
- признавања стране високошколске исправе потпоручника Далибора Стојиловића стечене на Артиљеријској академији у Неа Пармосу, Република Грчка,
- верификације оцена усавршавања пп Виктора Добрића постигнутих на Командно–генералштабном колеџу копнене војске у Форт Левенворту у САД.


На крају седнице ректор је информисао чланове Сената о реализованим задацима и активностима Универзитета одбране између две седнице, као и плановима за наредни период. Посебно је нагласио, што је у форми закључка и усвојено, потребу за одговорнијим и професионалнијим односом именованих комисија и већа при извршавању поверених им задатака.

Дана 10.07.2014. године са почетком у 11,00 часова, у амфитеатру Центра за симулације и учење на даљину Војне академије, биће одржан састанак посвећен анализи извештаја Комисија за изборе у звање наставника Универзитета одбране. Састанку ће присуствовати чланови ректорског колегијума, декани, продекани, шефови катедри и сви наставници обе високошколске јединице.
Седница Сената завршена је у 15,15 часова.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас