fotografija1.jpg

Кадети Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране на Конгресу студената биомедицине

07. 05. 2012

У организацији Кадетског истраживачког центра Универзитета одбране, кадети Медицинског факултета ВМА Пековић Драгана, Ахмет Хаџиахметагић, Бојана Дамњановић, Александар Лазић, Марија Ступар и Стефан Петковић, учествовали су као гости на 53. Конгресу студената биомедицине са међународним учешћем који је одржан на Копаонику од 26. до 30. априла 2012. године.
 
На свечаном отварању Конгреса проректор за научноистраживачку делатност Универзитета одбране ВС проф. др Мирјана Животић-Вановић, пренела је поздраве ректорског колегијума Универзитета одбране за успешан Конгрес.
 
У посебно одређеном термину, кадети Медицинског факултета ВМА су учесницима конгреса презентовали студије медицине на Универзитету одбране, циљеве студија, начин селекције кандидата за студије и специфичности живота и рада кадета. Поред присуства на сесијама по личном избору, узели су учешће и у неколико радионица и присуствовали предавањима о трансплантацији, матичним ћелијама и савременом лечењу дијабетеса, које су одржали еминентни професори из Новог Сада и Београда.
 
Конгрес је организовала Научна секција Савеза студената Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду. Преко 800 студената медицинских, стоматолошких, фармацеутских и ветеринарских факултета из Србије, Црне Горе, Републике Српске и Македоније, приказало је своје радове у 42 сесије. Сесије су водиле стручне комисије у чијем раду је учествовало 80 наставника и сарадника ових факултета.
 
Прво учешће кадета Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране на једном студентском конгресу била је прилика да стекну и прва искуства о конгресима и да склопе нова познанства. Следеће године ће године активно учествовати са радовима.
 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2019 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас