1MU.JPG

Отворена мултинационална едукативна радионица PfP на ВA Универзитета одбране

07. 04. 2014

 

Ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић отворио је данас у амфитеатру Центра за симулације и учење на даљину Војне академије Осму годишњу мултинационалну едукативну радионицу „Нови студенти, нове методе, нове процене”, за обуку наставног особља.

Међународну едукативну радионицу организује Конзорцијум НАТО Програма „Партнерство за мир“ у оквиру Програма за унапређење образовања у области одбране, па су присутне поздравили и Џон Кејн и Аманда Селерс из Сједињених Америчких Држава. Они су захвалили Министарству одбране Србије и Универзитету одбране за организацију радионице, и истакли да је Србија важан чинилац у области војног образовања.

Генерал Јевтић је рекао да је ово само једна од активности у оквиру Програма за унапређење образовања у области одбране које Министарство одбране организује са НАТО партнерима.

- Радионица представља јединствену прилику да се унапреде постојећа теоријска знања и вештине у области трансфера знања и практичног искуства у примени савремених едукативних метода у наставним процесима. Сарадња у овој области веома је значајна, јер само модеран и флексибилан систем војног образовања са савременим методама може да удовољи захтевима које намећу изазови, ризици и претње са којима се суочавамо, рекао је ректор Универзитета одбране.

Циљ радионице је унапређење способности наставника за трансфер знања у области војног образовања увођењем најбољих пракси и вишеструких едукативних метода у наставном процесу. Радионица у Србији је прва организована у Југоисточној Европи.

У раду радионице учествују представници из Јерменије, Азербејџана, Македоније, Грузије, Јордана, Казахстана, Мауританије, Молдавије, Монголије и Украјине, као и три представника из Републике Србије.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас