24 senat.jpg

XXIV редовна седница Сената Универзитета одбране

07. 02. 2014

У просторијама Ректората Универзитета одбране, дана 6. фебруара 2014. године, са почетком у 12.00 часова, одржана је XXIV редовна седница Сената којом је председавао ректор Универзитета одбране, генерал–потпуковник проф. др Миодраг Јевтић.

Седници су претходили састанци стручних органа и радних тела високошколских јединица и Универзитета одбране.

На дневном реду седнице су разматрана питања везана за: припрему седнице Савета Универзитета одбране, избор и реизбор у звања наставника; давање одобрења за израду докторских дисертација, давање сагласности за ангажовање наставника на другој високошколској установи, конкурс за упис на основне академске студије и признавање страних високошколских исправа на Универзитету одбране.

У првом делу седнице извршена је припрема за IV седницу Савета Универзитета одбране, која је заказана за 20. фебруар 2014. године. Утврђени су предлози Извештаја о раду Универзитета одбране у 2013. години, Извештаја о годишњем обрачуну Универзитета одбране у 2013. години, Програма рада Универзитета одбране у 2014. години и Финансијског плана Универзитета одбране за 2014. годину.

У одговарајућа наставна звања на Универзитету одбране у Београду једногласно су изабрани, односно резабрани наставници:
- генерал-мајор др Миодраг Гордић – реизабран је у звање доцента за ужу научну област „Стратегија“ на Војној академији Универзитета одбране у Београду;
- потпуковник др Слободан Ђукић – изабран је у звање доцента за ужу научну област „Војна историја“ на Војној академији Универзитета одбране у Београду.

Израду  докторских дисертација и предлоге за менторе на Универзитету одбране Сенат је одобрио:
- потпуковнику мр Горану Бецићу за израду докторске дисертације на тему „Безбедност Републике Србије и деловање албанског екстремизма“;
- потпуковнику мр Драгану Константиновићу за израду докторске дисертације на тему „Унапређење управљања процесом транспорта опасних терета у систему одбране“.

У даљем току седнице, Сенат је:
- размотрио захтев потпоручника Стефана Стевановића за признавање стране високошколске исправе стечене у Војној академији „Елвипидон“ у Републици Грчкој ради укључивања у наредне нивое школовања на Универзитету одбране и донео одлуку о признавању исте као високошколске исправе стечене завршетком основних академских студија на Војној академији Универзитета одбране на студијском програму „Војноелектронско инжењерство“ - студијско подручје „Телекомуникације“, уз право на укључивање у мастер академске студије Војне академије.
- дао сагласност за ангажовање три наставника Војне академије Универзитета одбране на другим високошколским установама у земљи и иностранству у школској 2013/2014 години.
- усвојио предлог Конкурса за упис лица из грађанства за кадете високошколских јединица Универзитета одбране у Београду у школској 2014/2015 години.

На крају седнице ректор је информисао чланове Сената о реализацији активности, текућим и наредним задацима Универзитета одбране.

Посебна пажња је посвећена даљем унапређењу реализације студијских програма, јачању интегративне функције Универзитета одбране, реализацији  активности у оквиру усаглашене међууниверзитетске и међународне сарадње, као и припреми за предстојеће обележавање треће годишњице од оснивања Универзитета одбране.

 

Седница Сената завршена је у 15,30 часоваOбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас