3DSC_0018.jpg

Одржана трећа седница Сената Универзитета одбране

07. 02. 2012

 
Дана 02. 02. 2012. године у Ректорату Универзитета одбране одржана је трећа редовна седница Сената којом је председавао ректор Универзитета одбране генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић.

На почетку седнице, ректор Универзитета упознао је чланове Сената са чињеницом да је 31. 01. 2012. године одржана конститутивна седница Савета Универзитета одбране и да је тим чином завршено конституисање органа Универзитета одбране.

На седници су након краће расправе усвојени предлози општих аката Универзитета, које је израдила радна група састављена од припадника Ректората и обе високошколске јединице. Чланови Сената су усвојили шест правилника који се првенствено односе на област обезбеђења квалитета, и то: Пра­вил­ник о обез­бе­ђе­њу ква­ли­те­та, Пра­вил­ник о са­мо­вред­но­ва­њу, Пра­вил­ник о ка­дет­ском од­но­сно сту­дент­ском вред­но­ва­њу ква­ли­те­та сту­ди­ја и пе­да­го­шког ра­да на­став­ни­ка, Пра­вил­ник о по­ла­га­њу ис­пи­та и оце­њи­ва­њу на ис­пи­ту, Пра­вил­ник о на­чи­ну, по­ступ­ку и бли­жим усло­ви­ма за сти­ца­ње зва­ња на­став­ни­ка и Правилник о поступку и условима доделе звања и права лица изабраног у звање професор емеритус. С обзиром на то да су на овој седници разматрани правилници који се, између осталог, односе на квалитет наставе, седници Сената је присуствовао и кадет-проректор Владимир Тимотијевић.


 
Осим поменутих правилника, Сенат је усвојио и Извештај о по­сло­ва­њу и го­ди­шњем об­ра­чу­ну Универзитета одбране у 2011. години и Фи­нан­сиј­ски пла­н Уни­вер­зи­те­та одбране за 2012. годину.

 
 
 
На овој седници усвојен је и извештај Комисије о основаности иницијативе за доделу почасног доктората Универзитета одбране бригадном генералу у пензији проф. др Рудолфу Урбану ректору Универзитета одбране у Републици Чешкој. Почасни докторат биће му додељен на прослави Дана Универзитета одбране 24. 02. 2012. године.


 
 
Када је реч о додели звања професор емеритус на Универзитету одбране, Сенат је донео одлуку да се у току 2012 године може доделити једно звање професор емеритус на овом универзитету.

 
 
 

Током седнице чланови Сената су упознати са наредним активностима Универзитета одбране усмереним на израду осталих општих аката Универзитета које би у наредном периоду требао да усвоји Сенат Универзитета.Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Септембар 2019 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас