najava grb.jpg

ИНТЕНЗИВИРАЊЕ НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКЕ И ИЗДАВАЧКЕ ДЕЛАТНОСТИ НА УНИВЕРЗИТЕТУ ОДБРАНЕ

06. 12. 2013

 

ЦЕНТАР ЗА РАЗВОЈ НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКОГ ПОДМЛАТКА НАЈАВИО ПРЕДАВАЊЕ

У просторијама Ректората Универзитета одбране, дана 5. децембра 2013. године, проректор за НИД проф. др Мирјана Животић-Вановић одржала је радни састанак са кадетом проректором Душаном Савићем, кадетом продеканом Војне академије Ђорђем Обрадовићем и кадетом продеканом Медицинског факултета ВМА Гораном Савићем.

 Договорени су детаљи око организације предавања која ће се у оквиру Центра за развој научноистраживачког подмлатка одржати у децембру 2013. године. Предавање „Шта је наука“ одржаће се 17. децембра, а предавање „Псеудонаука“ 25. децембра 2013. године.

Центар за развој научноистраживачког подмлатка Универзитета одбране опредељен је да интерес кадета за укључивање у научноистраживачки рад подстиче пре свега кроз оне облике активности које су кроз анонимну анкету од стране 400 кадета означене као најпожељније. Професорка Мирјана Животић-Вановић посебно је истакла значај којег за рад Центра има директно укључење кадета, али и размена искустава кадета две високошколске јединице у овој области.


НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКИ ПРОЈЕКТИ УНИВЕРЗИТЕТА ОДБРАНЕ


Проректор за НИД проф. др Мирјана Животић-Вановић и продекани на НИД високошколских јединица Универзитета одбране, дана 6. децембра 2013. године одржали су у Ректорату Универзитета одбране састанак на којем је разматран финансијски план за реализацију НИ пројеката Универзитета одбране за 2014. годину и договорено је да се он изради у укупном износу средстава која су била одобрена за 2013. годину.

За 2014. годину високошколске јединице Универзитета одбране планирале су укупно 40 НИ пројеката у области друштвених, техничко-технолошких и медицинских наука, у чијој реализацији учествује 318 истраживача. Учесници састанка су оценили да је у организацији научноистраживачког рада на Универзитету одбране учињен значајан помак кроз увођење критеријума за руководиоце НИ пројеката и чланове истраживачких тимова и критеријума за оцену успешности НИ пројеката који су ступили на снагу ове године. Планирано је да до краја децембра 2013. године руководиоци НИ пројеката доставе податке о публикацијама које су током 2013. године произашле из НИ пројеката.

 

СЕМИНАР О ИЗДАВАЊУ УЏБЕНИКА УНИВЕРЗИТЕТА ОДБРАНЕ

Дана 12. децембра, са почетком у 13,30 часова, у амфитеатру Војномедицинске академије одржаће се семинар са темом „Како издати уџбеник на Универзитету одбране“, намењен наставницима и сарадницима у настави Војне академије и Медицинског факултета ВМА.

Циљ семинара је да се наставници и сарадници у настави Универзитета одбране непосредно, од стране оних који раде на рукопису уџбеника, упознају са свим фазама које пролази рукопис од момента предаје рукописа до испоруке уџбеника из штампарије. На семинару ће учествовати проф. др Мирјана Животић-Вановић, проректор за НИД Универзитета одбране, Драгана Марковић, начелник Одсека за издавачку делатност Медија центра Одбрана, Горан Јањић, начелник Одсека за графичку делатност Медија центра Одбрана и Ковиљка Петровић из Војне штампарије.
На семинару ће бити представљена истоимена брошура намењена ауторима и потенцијалним ауторима, у којој се налазе информације које могу бити од помоћи приликом планирања и израде наставно-образовне литературе.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас