Slika UO.jpg

XLIII редовна седница Сената Универзитета одбране

06. 11. 2015

У просторијама Ректората Универзитета одбране, дана 5. новембра 2015. године, са почетком у 12.00 часова, одржана је XLIII редовна седница Сената којом је председавао проректор за квалитет и развој Универзитета одбране у Београду, пуковник проф. др Бобан Ђоровић.

Седници су претходили састанци стручних органа Универзитета одбране и високошколских јединица у његовом саставу.

На дневном реду седнице нашла су се питања везана за: давање сагласности на одлуку и извештај комисије о оцени докторске дисертације; давање сагласности за израду докторских дисертација; признавање страних јавних високошколских исправа и ангажовање наставника на другим високошколским установама у земљи.

Сенат је једногласно дао сагласност на Одлуку Наставно–научног већа Медицинског факултета ВМА УО o прихватању Извештаја Комисије о оцени готове докторске дисертације ВС асист. мр ГОРИЦЕ РИСТИЋ, из Клинике за реуматологију Војномедицинске академије, под насловом: „Инсулинска резистенција као биомаркер кардиоваскуларног ризика код болесника са реуматоидним артритисом“.

У наставку седнице, на предлог наставно–научних већа високошколских јединица Универзитета одбране, Сенат је дао сагласност:


•    асист. мр ИРЕНИ МЛАДЕНОВИЋ, са Медицинског факултета Фоча Универзитета у Источном Сарајеву, за израду докторске дисертације под називом: „Повезаност полиморфизама гена за катехол–О–метил–трансферазу са темпоромандибуларним дисфункцијама и постоперативним темпоромандибуларним болом“ и ментору ВС проф. др Ружици Козомари;
•    ВС мр МИЛКИ ГАРДАШЕВИЋ, из Клинике за максилофацијалну хирургију Војномедицинске академије, за израду докторске дисертације под називом: „Процена ефективности примене плазме обогаћене тромбоцитима у процесу регенерације фацијалног нерва код кунића“ и ментору пк проф. др Небојши Јовићу;
•    кп мр МИЛАНУ МИХАЈЛОВИЋУ, из Војне академије УО, за израду докторске дисертације под називом: „Утицај финансијских капацитета понуђача у поступцима набавки за одржавање оперативних способности Војске Србије“ и ментору проф. др Самеду Каровићу;

У склопу разматрања питања признавања страних високошколских исправа, Сенат је потпоручнику ДАНИЈЕЛУ МЕНКОВИЋУ диплому издату:

-  на Војној академији КоВ у Модени, Република Италија, признао као јавну високошколску исправу стечену завршетком основних академских студија на Војној академији УО на студијском програму „Менаџмент у одбрани“, модул „Пешадија“, у трајању од 4 године.
-  на Војној академији КоВ у Торину, Република Италија, признао  као високошколску исправу стечену завршетком мастер академских студија на Војној академији УО на студијском програму „Менаџмент у одбрани“, у трајању од 1 године.


У складу са захтевима других високошколских установа у земљи, а на предлог Наставно–научног већа Војне академије УО, Сенат је дао сагласност за радно ангажовање у реализацији наставног процеса за три наставника ван Универзитета одбране у Београду.

Седница Сената завршена је у 12.30 часова, а следећа изборна седница Сената је заказана за 3. децембар 2015. године у 12.00 часова.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас