5SednicaSENAT025.jpg

Пета редовна седница Сената Универзитета одбране

06. 04. 2012

У просторијама Ректората Универзитета одбране, дана 05. априла 2012. године, са почетком у 12.00 часова, одржана је пета редовна седница Сената којом је председавао ректор Универзитета одбране, генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић.
 
Поред сталних чланова Сената, седници је присуствовао кадет-проректор Владимир Тимотијевић као и представници кадета са високошколских јединица у саставу Универзитета, Горан Савић и Јелена Шулић.

На дневном реду пете редовне седнице Сената нашло се разматрање и усвајање општих аката из надлежности Универзитета одбране, усвајање ужих научних области на Медицинском факултету Војномедицинске академије као и презентација резултата Универзитета остварених на пољу међууниверзитетске и међународне сарадње.
 
Након разматрања предложених општих аката, чланови Сената једногласно су усвојили: Правилник о условима и поступку давања сагласности за ангажовање наставника на другој високошколској установи; Правилник о кадетском парламенту; Пословник о раду стручних већа Универзитета одбране, као и предлог Правилника о пријави, изради и одбрани докторске дисертације и промоцији доктора наука, који ће бити достављен Министарству просвете и науке ради прибављања мишљења, сагласно Закону о високом образовању.
 
Размотрен је и једногласно усвојен предлог ужих научних области на Медицинском факултету Војномедицинске академије.
 
Проректор Универзитета одбране за међууниверзитетску и међународну сарадњу, пуковник проф. др Горан Дикић, члановима Сената и присутној јавности презентовао је резултате остварене на пољу међууниверзитетске и међународне сарадње.
 
У делу седнице који се односио на предлоге и питања, чланови Сената су обавештени да ће сви стручни радови чији су аутори наставници Универзитета одбране и који се објављују у научним часописима, у оквиру афилијације аутора, обавезно садржати и назив високошколске установе - „Универзитет одбране.“
 
Ректор Универзитета одбране, генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, констатовао је да се израда, усаглашавање и усвајање нормативних аката из надлежности Универзитета одвијају предвиђеном динамиком и изразио је задовољство због исказаног степена озбиљности и конструктивности чланова Сената у реализацији ове активности.
 
Одржани су први радни састанци сва три стручна већа и Комисије за обезбеђење квалитета, чиме је значајно ојачан академски капацитет Универзитета одбране.
 
Пета редовна седница Сената, уједно је била и прва електронска Седница овог стручног органа. Радни материјал и пратећа документација, члановима Сената убудуће ће бити доступни у електронском облику, имајући у виду да је Универзитет одбране успешно реализовао активност опремања сале за седнице неопходном рачунарском опремом и софтверским програмом.
 
Шеста редовна седница Сената Универзитета одбране заказана је за 10. мај 2012. године.

 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Април 2021 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас