izrael 1.jpg

Делегација МО Израела у радној посети Универзитету одбране

06. 03. 2014

Радна група Министарства одбране Државе Израел посетила је 5. марта 2014. године Универзитет одбране у Београду, у склопу посете Републици Србији. У саставу радне групе били су господин Јакоб Лаор, директор за Европу у Директорату за политику одбране, госпођа Меирав Дар, СИБАТ (интегратор одбрамбене индустрије), и пуковник Коби Регев, изасланик одбране Државе Израел у Риму.

Радну групу Министарства одбране Државе Израел дочекао је  ректор  Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић са најближим сарадницима и деканима Војне академије и Медицинског факултета ВМА. Генерал Јевтић је пожелео добродошлицу гостима и истакао традиционално пријатељство српског и јеврејског народа кроз историју. Он је гостима представио резултате и планове за даљи рад Универзитета одбране, као и даље тенденције на развоју међууниверзитетске  и међународне сарадње у региону и шире. Нагласио је да у 2013. и 2014. години није било билатералне сарадње наших земаља у области војног образовања, али да се планираним увођењем једног студијског програма школовања на енглеском језику, та могућност отвара за 2015. годину. Истакао је наше велико поштовање за систем одбране, безбедности и војног образовања Државе Израел, нагласивши да постоје добре основе и за сарадњу у области медицинских наука и наука одбране. У наставку разговора, проректор за међууниверзитетску и међународну сарадњу пуковник проф. др Горан Дикић, дипл. инж., је упознао госте са традицијама војног образовања, структуром и организацијом Универзитета одбране, искуствима у припреми и акредитацији студијских програма и структуром студијских програма на сва три нивоа усавршавања. Декани високошколских јединица Универзитета одбране, генерал-мајор проф. др Младен Вуруна и бригадни генерал академик проф. др Миодраг Чолић су презентовали гостима резултате рада и правце даљег развоја Војне академије и Медицинског факултета ВМА.

Господин Лаор је захвалио на гостопримству и изразио задовољство на информацијама о Универзитету одбране и његовим високошколским јединицама. Након тога, у краћим цртама је презентовао структуру и организацију војнообразовног система Државе Израел. Истакао је да постоје услови за сарадњу два војнообразовна система, али да је потребно утврдити конкретне предлоге, могућности и капацитете који би се ангажовали у том смислу. Високо ценећи значај образовања и стицање знања, изнео је позив да у наредном периоду, експертска група Универзитета одбране посети Државу Израел ради утврђивања модалитета будуће војнообразовне сарадње.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас