DUS7762.jpg

Споразум о сарадњи Универзитета одбране и Универзитета уметности

06. 02. 2013

 
Делегација Универзитета уметности у Београду посетила је 05.02.2013. године Универзитет одбране у Београду. У оквиру делегације биле су ректор Универзитета уметности проф. др Љиљана Мркић Поповић и проректор за финансије проф. Марина Накићеновић.
 
Делегацију Универзитета уметности у Београду примио је ректор  Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, са сарадницима, представницима Војне академије и медицинског факултета Војномедицинске академије. Генерал Јевтић је зажелевши гостима добродошлицу, презентовао структуру, задатке и образовне могућности Универзитет одбране у Београду и истакао да већ постоје одређени облици сарадње наше две институције. Студенти Факултета драмских уметности на Војној академији припремају поједине испите, али да сарадња може да се прошири и на друге области.
 
Проф. др Љиљана Мркић Поповић је захвалила на пријему и истакла да за њу долазак и могућност за развој квалитетније сарадње са Универзитетом одбране представљају велику част и задовољство. Говорећи о Универзитету уметности, нагласила је да и он као и Универзитет одбране има визију целоживотног учења и усавршавања, где знање представља врхунску вредност. Нагласила је значај издавачке делатности за сваки Универзитет, похваливши се да је Универзитет уметности од свог оснивања издао преко 260 стручних наслова и уџбеника и да се настоји да се ова активност и у условима недостатка финансијских средстава одржи и по могућности интензивира. Предложила је да се у наредном периоду у склопу сарадње, на Универзитету одбране одржавају изложбе, концерти, дипломске и друге представе студената и професора Универзитета уметности..
 
 
 
Након интензивне академске дискусије генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић и проф. др Љиљана Мркић Поповић су потписали Споразум о сарадњи ове две високообразовне институције.
 
 
 
 
Споразум о сарадњи је закључен на период од три године, са могућношћу аутоматског продужавања, и подразумева сарадњу у организовању наставног и научног рада и реализацију програма у свим облицима и нивоима студија из свих научно-образовних области које се развијају на два универзитета. Сарадња ће се одвијати на научним пројектима од општег и регионалног значаја, а огледаће се и у примени нових знања, технологија и иновација, у циљу подизања квалитета високошколских стандарда. У склопу ове активности делегација је обишла део наставних капацитета Војне академије.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас