Moldavija 1.jpg

Посета министра одбране Републике Молдавије Универзитету одбране

05. 12. 2013

Дана 04.12.2013. године, делегација Министарства одбране Републике Молдавије коју је предводио министар одбране господин Виталие Маринуца је у оквиру посете Републици Србији, посетила ректорат Универзитета одбране у Београду.

Делегацију Министарства одбране Републике Молдавије дочекали  су челни људи Универзитета одбране, Војне академије и Медицинског факултета ВМА. Ректор  Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, начелник Војне академије генерал-мајор ванр. проф. др Младен Вуруна и декан Медицинског факултета Војномедицинске академије бригадни генерал академик проф. др Миодраг Чолић су делегацији  презентовали  организацију и резултате рада нашег Универзитета, са посебним аспектом на припрему, акредитацију и реакредитацију студијских програма високошколских јединица, као и  постигнућа у области научно-истраживачке делатности. Посебно су истакнути резултати и даље тенденције на развоју међууниверзитетске  и међународне сарадње у региону и шире. Представници високошколских јединица су гостима детаљно презентовали актуелности у раду, задатке, структуру и планове за даљи развој ових организационих јединица Универзитета одбране.

Министар Маринуца је истакао велико задовољство презентованим садржајима и нагласио велики значај и потенцијал војног образовања и обуке за успостављање билатералне војне сарадње наше две земље. Нагласио је да је процес интензивних реформи образовања у области одбране у Републици Молдавији у току, при чему се први резултати очекују у току 2015. године, тако да организација, рад и достигнути резултати Универзитета одбране у Београду представљају корисно искуство и један од могућих примера за даљи развој образовања у области одбране у Републици Молдавији. У том смислу, потписивање Споразума о сарадњи у области одбране између Владе Републике Србије и Владе Републике Молдавије отвара велике могућности за сарадњу у овој области. Напоменуо је да ће информације које су му презентоване предочити ректору Војне академије Републике Молдавије  и да би се у 2014. години сарадња требало отпочети прво кроз размену стручних тимова које би дефинисали могуће модалитете сарадње, након чега би се у наредном  периоду требала размотрити могућност размене кадета и професора, као и други облици сарадње у области научно-истраживачког рада, заједничког учешћа у пројектима и слично..

У завршном делу разговора, генерал Јевтић је министру Маринуци уручио Каталог различитих облика школовања, усавршавања и курсирања који се реализују  на Универзитету одбране у Београду.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Новембар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас