Pazar1 DSC03802.jpg

Успостављање сарадње са Државним универзитетом у Новом Пазару

05. 12. 2011

Ректори Универзитета одбране и Државног универзитета у Новом Пазару, генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић и проф. др Ћемал Долићанин, потписали су дана 02.12.2011. године у Новом Пазару Споразум о сарадњи ове две високообразовне установе.

Споразум подразумева сарадњу у свим областима универзитетског образовања и академске праксе, могућност формирања заједничких студијских програма, мобилност студената, међусобно ангажовање наставника и заједничко учешће у научно-истраживачким пројектима.

Говорећи о значају Споразума, ректор Универзитета одбране је нагласио да су веома важна искуства која има Државни универзитет, као једини интегрисани универзитет у Србији.

„Током конституисања нашег универзитета и у оквиру редовних активности КОНУС-а, били смо у прилици да се упознамо са организацијом рада вашег универзитета. Имајући у виду европске стандарде, болоњски процес, као и чињеницу да сте успели да остварите интегрисани амбијент, желели смо да се и на лицу места уверимо о резултатима таквог приступа и визијама даљег развоја универзитета. Посебно ценимо и чињеницу да је ректор Долићанин, Одлуком Владе Републике Србије, био члан привременог Савета Универзитета одбране и значајно допринео конституисању наше високообразовне институције. Захвални смо на изузетно срдачном пријему и импресионирани амбијентом и организацијом рада, као и реализацијом планова у вези даље изградње универзитета и учешћа у научно-истраживачким пројектима“, рекао је генерал Јевтић.

„Сарадња са Универзитетом одбране је за нас веома значајна и она ће се одвијати у свим научним областима, а превасходно у области биомедицинских, техничких и информатичких наука, рекао је проф. Долићанин.

 

 

Током боравка у Новом Пазару ректор Универзитета одбране је за ректорски колегијум и челне људе Државног универзитета, дана 01.12.2011. године одржао  предавање о оснивању Универзитета одбране, али и указао на бројне могућности за сарадњу ове две високообразовне институције. При томе је посебно истакао значај и специфичности образовних програма који се изучавају на Универзитету одбране, и у вези са тим истакао спремност да се у наредном периоду млађе генерације у овом делу наше земље ближе и потпуније упознају са могућностима за школовање на Универзитету одбране у Београду.

Током дводневне радне посете Државном универзитету у Новом Пазару у делегацији Универзитета одбране били су и ВС проф. др Мирјана Животић-Вановић, проректор за научно-истраживачку делатност, пуковник проф. др Горан Дикић, проректор за међууниверзитетску и међународну сарадњу и ВС Милена Кнежевић из финансијског сектора ректората.Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас