grci 1.jpg

ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ ГРЧКЕ

05. 11. 2014

Делегација Министарства националне одбране Републике Грчке коју је предводиo комодор Александрос Диакопулос, начелник Управе за међународне послове Министарства националне одбране Републике Грчке посетила је 05. 11. 2014. године ректорат Универзитета одбране. Госте је примио ректор Универзитета одбране, гп проф. др Миодраг Јевтић са сарадницима.


Након поздравних речи, генерал Јевтић је истакао вековну повезаност грчког и српског народа. У свом излагању осврнуо се на досадашњу сарадњу истичући постојање могућности за њено даље унапређење. Комодор Диакопулос се захвалио на исказаним речима добродошлице истичући постојање бројних облика повезаности наших земаља на институционалном и персоналном нивоу како у прошлости тако и данас.


У наставку разговора гости су упознати са организацијом, активностима и плановима за развој Универзитета одбране. Захваливши се на исцрпним информацијама комодор Диакопулос је изразио спремност грчке стране да унапреди сарадњу кроз размену кадета и официра у циљу школовања и усавршавања у војнообразовним институцијама обе земље.
 

 

Генерал Јевтић у потпуности је подржао ову идеју истичући могућност сарадње кроз публиковање стручних и научних радова у часописима и учешће на симпозијумима као и зајенички наступ у пројектима од интереса за обе стране. Састанак је завршен уз констатацију да је неопходно што пре организовати директне сусрете највиших представника војнообразовних институција Република Грчке и Србије.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Април 2019 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас