DSC0002.jpg

ДЕВЕТА РЕДОВНА СЕДНИЦА СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА ОДБРАНЕ

05. 10. 2012

У просторијама Ректората Универзитета одбране, дана 4. октобра 2012. године, са почетком у 12.00 часова, одржана је девета редовна седница Сената којом је председавао ректор Универзитета одбране, генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић.

На дневном реду седнице нашла су се питања везана за:
   - расписивањe конкурса, трајању звања и поштовање рокова у поступку за избор у звања наставника на Универзитету одбране у Београду;
    -израду јединственог модела конкурса за избор у звања наставника на Универзитету одбране у Београду;
   - измене Пословника о раду стручних већа Универзитета одбране у Београду;
   -организовање научноистраживачког рада на Универзитету одбране у оквиру научноистраживачке делатности у систему одбране.

Након конструктивне дискусије једногласно су усвојени следећи закључци:

    -Секретаријат Универзитета одбране ће наставно–научним већима високошколских јединица и стручним већима Универзитета одбране доставити правно тумачење одредаба о роковима за расписивање конкурса и трајању звања наставника на Универзитету одбране у Београду. Сви учесници у поступку избора у звања наставника, у наредном периоду, придржаваће се рокова прописаних општим актом Универзитета одбране.

   - Секретаријат  Универзитета одбране ће до 27. октобра 2012. године, у сарадњи са проректорима и високошколским јединицама, израдити модел јавног конкурса за избор у звање наставника на Универзитету одбране у Београду. Наведени модел конкурса, високошколске јединице примениће и у изради конкурса за избор у звање наставника вештина и сарадника на Универзитету одбране у Београду. Јединствени модел јавног конкурса биће у употреби од 1. новембра 2012. године;

    -покренути иницијативу, код надлежних организацијских јединица Министарства одбране (Управе за стратегијско планирање), за системско решавање статуса научноистраживачког рада на Универзитету одбране, како би се превазишли досадашњи организациони и финансијски проблеми а Универзитет одбране био препознат као један од носилаца научноистраживачке делатности у систему одбране.
 
   -планирање научноистраживачког рада на Универзитету одбране за 2013. годину реализоваће се у складу са Правилником о научноистраживачком раду. Високошколске јединице Универзитета одбране предлоге својих научноистраживачких пројеката за 2013. годину доставиће Ректорату Универзитета одбране. Ректорат Универзитета одбране ће Управи за стратегијско планирање доставити предлог Плана научноистраживачког рада на Универзитету одбране у 2013. години ради израде Плана научноистраживачке делатности Министарства одбране и Војске Србије за 2013. годину.

Сенат је једногласно усвојио и Одлуку о измени Пословника о раду стручних већа Универзитета одбране у Београду којом се прецизира надлежност Комисије за претходна питања као заједничког тела свих стручних већа на Универзитету одбране. На предлог ректора, за члана Комисије за претходна питања из поља друштвено–хуманистичких наука, изабрана је ВС доцент др. Ксенија Ђурић Атанасијевски.  

Ректор Универзитета одбране је информисао чланове Сената да, у склопу међународне и међууниверзитетске сарадње, у посету Универзитету одбране у Београду и високошколским јединицама у његовом саставу, од 24. до 26. октобра 2012. године, долазе  представници Универзитета одбране „Васил Левски“ и Колеџа одбране „Г.С. Раковски“ из Софије.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас