kurs_skupstina1.JPG

Уручена уверења полазницима курса "Скупштинска контрола и надзор сектора безбедности"

29. 12. 2017

У Дому Народне скупштине Републике Србије уручена су уверења полазницима другог циклуса пилот-курса „Скупштинска контрола и надзор сектора безбедности“. Програм курса је од маја до краја новембра 2017. године похађало 13 народних посланика, чланова Одбора за одбрану и унутрашње послове и Одбора за контролу служби безбедности и  4 службеника Народне скупштине.

Курс је реализован у оквиру пројекта „Развој капацитета народних посланика за надзор сектора безбедности“ са циљем јачања парламентарног надзора и функције контроле у области безбедности и добране успостављањем услова за увођење сталног курса обуке за посланике и службенике у Парламенту. Носилац планирања и финансирања пројекта је Мисија ОЕБС у Републици Србији, а носилац реализације курса је Школа националне одбране односно Високе студије безбедности и одбране.

Уверења је уручио начелник Школе националне одбране, пуковник др Мирослав Талијан.  Поред начелника Школе националне одбране полазницима курса обратили су се председница Одбора за одбрану и унутрашње послове Марија Обрадовић, председник Одбора за контролу служби безбедности мр Игор Бечић, пуковник др Горан Жупац, начелник Високих студија безбедности и одбране и Кетрин Габријел, испред Одељења за демократизацију Мисије ОЕБС у Србији. Сложили су се да је од велике важности, али и користи, едукација народних посланика, односно, оних који треба да врше надзор и контролу сектора безбедности и одбране. Посебно су истакли задовољство добром сарадњом институција на овом пројекту, као и чињеницу да је велики број народних посланика заинтересован за следећи циклус.

Предавачи на курсу су били признати професори са факултета Универзитета у Београду, Универзитета одбране и експерти у области безбедности и одбране. Заједничка оцена прдставника организатора активности и полазника курса је да је постављени циљ остварен и да ову сарадњу у обуци парламентараца између Министарства одбране, Мисије ОЕБС и Народне скупштине Р. Србије треба наставити.

 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас