sarajevo 1.jpg

Наставак сарадње Универзитета одбране и Универзитета у Источном Сарајеву

03. 12. 2013

Дана 29.11.2013. године, трочлана делегација декана техничких факултета Универзитета у Источном Сарајеву (Електротехнички факултет проф. др Зоран Љубоје, Саобраћајни факултет проф др Драган Ђурановић и Машински факултет проф. др Драган Антуновић), предвођена проректором за међународну и међууниверзитетску сарадњу доц. др Дејаном Бокоњићем, посетила је Универзитет одбране у Београду. Посета је реализована у склопу наставка сарадње два универзитета, у циљу препознавања могућих заједничких активности, регионалних научноистраживачких пројеката и припреми и реализацији студијских програма у пољу техничко-технолошких наука.


Делегацију Универзитета у Источном Сарајеву у ректорату Универзитета одбране примио је ректор  Универзитета генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић са сарадницима, као и продекан Војне академије пуковник проф. др Бобан Ђоровић. Делегацији су презентовани  организација и резултати рада нашег Универзитета, са посебним аспектом на припреми, акредитацији и реакредитацији студијских програма високошколских јединица, као и  достигнућа у области научно-истраживачке делатности. Значајни део разговора се односио на препознавање потреба и иницијатива за успостављање међусуседске и регионалне образовне и међууниверзитетске сарадње.
 

У другом делу посете, делегација је обишла Војну академију, где су јој представљени капацитети катедри Телекомуникације и информатике, Војномашинског, Војноелектронског и Војнохемијског инжењерства. Размотрени су могући облици сарадње који се могу реализовати у краћем року, као што су учешће у комисијама за одбрану мастер и докторских радова, учешће на научно-стручним скуповима, објављивање чланака у научним и стручним часописима и размена гостујућих предавача. Договорени су даљи кораци у операционализацији конкретних облика сарадње у 2014. години.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас