brno 1.jpg

УКЉУЧЕЊЕ У ЕВРОПСКИ ПРОГРАМ ERASMUS +

03. 10. 2014

На основу досадашњих активности и позитивних препорука у вези реализације усаглашених активности у оквиру DEEP PfP програма, Ректор Универзитета одбране Републике Чешке  је позвао делегацију нашег универзитета да учествује на састанку радне групе LoD 7 Европског колеџа за одбрану и безбедност.
Основни циљ састанка је био анализа, усаглашавање плана и унапређење мобилности наставног особља, официра војних високошколских институција и кадета у оквиру EU програма ERASMUS + за 2014 и 2015 годину. Носиоци овог програма су војнообразовне институције Аустрије, Чешке, Пољске, Румуније и Мађарске, а овом приликом су поред наше делегације позвани и представници Италије.


Ректор Универзитета одбране, ГП  проф Јевтић, је са референтом за међународну сарадњу пп Ристићем присуствовао и активно учествовао у радном делу сасатанка, при чему су наше досадашње активности, у смислу студијских посета кадета војномедицинских факултета Србије и Чешке на билатералној основи и на бази реципроцитета, као и учешће наших кадета на вежби FURLOG 2014, коју су организовали Универзитети одбране Аустрије, Чешке и Мађарске, оцењене веома позитивно.


Поред бројних предности међусобног упознавања, размене искустава, усаглашавања студијских програма и јачања референтности нашег система одбране, посебно је важна чињеница да нас европски партнери у оквиру већ успостављене сарадње укључују и  у будуће планске активности, које између осталог предвиђају да до 2020 год. најмање 20% кадета сваке класе, треба да један модул, семестар или годину школовања заврши у неком од европских Универзитета одбране, сагласно претходном договору и потребама. Све ове активности се финансирају у оквиру  европског ERASMUS +  пројекта и у вези с тим Универзитет одбране ће позивом и на потписани споразум наше Владе са Европском комисијом за овај програм, конкурисати за повељу ERASMUS + из Брисела.
Наредни радни састанак одржаће се јуна месеца 2015 год. у Румунији.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас