Nova 3(1).jpg

XLI редовна седница Сената Универзитета одбране

03. 07. 2015

 

У Ректорату Универзитета одбране, дана 2. јула 2015. године, са почетком у 12.00 часова, одржана је XLI редовна седница Сената којом је председавао ректор Универзитета одбране, генерал–мајор проф. др Младен Вуруна.

 

Седници су претходили састанци стручних органа и радних тела високошколских јединица и Универзитета одбране.

На дневном реду седнице нашла су се питања везана за: давање сагласности на одлуку и извештај Комисије о оцени докторске дисертације, давање сагласности за ангажовање наставника Универзитета одбране у Београду на другој високошколској установи у земљи, измена и допуна Правилника о научноистраживачком раду, давање сагласности на изглед дипломе за мастер и докторске академске студије Војне  Академије и допуна Плана израде наставно-образовне литературе у Војној академији за 2015 годину.

Сенат је дао сагласност на Одлуку Наставно–научног већа Медицинског факултета ВМА УО o прихватању Извештаја Комисије о оцени готове докторске дисертације мајора мр Братислава Дејановића, из ВМЦ Карабурма, под насловом: „Протективно дејство агматина од токсичних ефеката изазваних хлорпромазином код пацова.

На основу одлуке Наставно-научног већа Војне академије Сенат Универзитета одбране дао је сагласност за ангажовање пуковника проф. др Илије Кајтеза за ужу научну област Филозофија, ради реализације наставе у школској 2015/2016 години на Универзитету „Унион-Никола Тесла“ у Београду.

На основу иницијативе Секретаријата Универзитета одбране и прибављених мишљења високошколских јединица, а у циљу регулисања рада на научноистраживачким пројектима, сходно Критеријумима за изборе у наставничка звања, Сенат је усвојио одлуку о измени Правилника о научноистраживачком раду. На основу ове одлуке руководилац научноистраживачког пројекта je лице у наставном или научном зваљу у Министарству одбране и Војсци Србије, које je радно ангажовано у високошколским јединицама Универзитета одбране.

Када је реч о изгледу и садржају дипломе о стеченом високом образовању за мастер и докторске академске студије Војне Академије, Сенат Универзитета одбране је на основу предлога Војне академије размотрио и дао сагласност сходно Правилнику о садржају јавних исправа које изадаје високошколска установа.

У даљем току седнице, Сенат је усвојио допуну Плана израде наставно-образовне литературе у Војној академији за 2015. годину.

Седница Сената завршена је у 12.45 часова, а наредна је заказана за почетак месеца септембра.

 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас