siqas_zavrsna_konferencija.jpg

Представници Универзитета одбране на конференцији о обезбеђењу квалитета

02. 04. 2012

Регионална конференција „Питања квалитета - обезбеђење квалитета на универзитетима у региону“, одржана 30.03.2012. године у  Ректорату Универзитета у Београду, сумирала је резултате пројекта TEMPUS – SIQAS о унутрашњем обезбеђењу квалитета  на универзитетима на Западном Балкану. Носилац пројекта, Универзитет у Нишу и сарадници из Србије - универзитети у Београду, Новом  Саду, Крагујевцу, Унивезитет уметности у Београду, Државни универзитет у Новом Пазару и Национални савет за високо образовање, као   и европски партнери - универзитети у Мидлсексу, Жилини и Софији,  представили су најзначајније  теме којима се пројекат SIQAS бавио од 2008 године и неколико других пројеката обезбеђења квалитета универзитета у региону  остварених последњих година.

Конференција је реализовала и интерактивне радионице у циљу омогућавања заинтересованим учесницима директну комуникацију и размену искустава. Представници  Универзитета одбране, који су присуствовали овој конференцији,  изразили су заинтересованост за укључивање у пројекте TEMPUS-а који се баве различитим аспектима обезбеђења квалитета. Учесници су истакли да би поједине специфичности студирања и студијских програма на најмлађем универзитету у земљи могле да дају значајан  допринос разматрању питања  унапређења квалитета у високом образовању у Србији и региону. 
Током конференције представници Универзитета одбране разговарали су са колегама са појединих универзитета из Србије са којима  већ постоји  сарадња у области обезбеђења квалитета.  Остварени су, такође, контакти и размена искуства и са страним учесницима.
Затварајући конференцију координатор пројекта, проректор Универзитета у Нишу проф. др Весна Лопичић је нагласила да завршетак пројекта SIQAS не значи крај рада на квалитету, већ напротив његов наставак, који се огледа у континуираном и сталном унапређивању квалитета новим сазнањима и методама.
Конференцији су присуствовали проректор за квалитет и развој Универзитета одбране пуковник проф. др Јан Марчек,  представници универзитетске Комисије за обезбеђење квалитета - председник  доц. др Никола Лекић, дипл. инж.  и члан доц. др Ксенија Ђурић-Атанасиевски и референт за квалитет и развој мајор Драган Бојанић.


  Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас