1DSC_0014.jpg

Oдржана прва седница стручног већа за медицинске науке

02. 04. 2012

У Ректорату Универзитета одбране дана 30. марта 2012. године, са почетком у 13.00 часова, одржана је прва седница Стручног већа за медицинске науке Универзитета одбране којом је председавао пуковник проф. др Зоран Поповић.

Дневни ред седнице био је:
1)Усвајање записника са конститутивне седнице Стручних већа Универзитета одбране;
2)Разматрање предлога ужих научних области и предмета које уже научне области обухватају на Медицинском факултету ВМА Универзитета одбране и
3)Питања и предлози.
 
У оквиру прве тачке дневног реда, чланови стручног већа су једногласно усвојили записник са конститутивне седнице Стручних већа Универзитета одбране одржане дана 24.01.2012. године.
 
У другој тачки тачка дневног реда Стручно веће је, на основу члана 89 став 1. тачка 2) Статута Универзитета одбране у Београду („Службени војни лист“, бр. 24/11) размотрило Одлуку Наставно-научног већа Војномедицинске академије број 9/540 од 29. фебруара 2012. године и дало мишљење да предложене уже научне области и предмети које уже научне области обухватају у потпуности одговарају акредитованим студијским програмима интегрисаних академских студија медицине, академских специјализација и докторских академских студија који се реализују на Медицинском факултету ВМА УО. Сенату Универзитета предлажено је да у целости усвоји Одлуку Наставно-научног већа Војномедицинске академије, односно уже научне области и предмети које уже научне области обухватају на Медицинском факултету ВМА.
Стручно веће је у вези са ужим научним областима и предметима које уже научне области обухватају, предложило Сенату универзитета одбране да размотри и доношење следећих одлука и то:

1.Јавне конкурсе за изборе у звања наставника односно сарадника на Медицинском факултету ВМА УО, у наредном периоду, раписивати у складу са усвојеним ужим научним областима и предметима које уже научне области обухватају.
2.Припадницима Војномедицинске академије који су у претходном периоду били бирани у звања наставника односно сарадника, Наставно-научно веће Војномедицинске академије ће извршити преименовање претходне уже научне области за које су бирани у одговарајућу ужу научну област за потребе њиховог радног ангажовања у настави на Медицинском факултету ВМА Универзитета одбране.

У трећој тачки дневног реда, председник Стручног већа, пуковник проф. др Зоран Поповић, упознао је чланове већа са оствареним резултатима и стеченим искуствима током реализација посета делегације Министарства одбране здраственим установама Националне гарде Охаја и Либијске Џамахирије.

 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас