MG_7910 [1].jpg

Четврта седница Сената Универзитета одбране

02. 03. 2012

У Ректорату Универзитета одбране 01.03.2012. године  је одржана четврта редовна седница Сената којом је председавао ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић.

Седници је, поред свих чланова Сената, присуствовао и кадет-проректор Владимир Тимотијевић.

Том приликом, генерал Јевтић изразио је задовољство што сви чланови најважнијег стручног органа Универзитета одбране пажљиво прате рад Сената и имају своја конструктивна мишљења и иницијативе којима допринесе да општа акта добију димензију примерену тој институцији.

На почетку заседања усвојен је записник са треће седнице Сената Универзитета одбране, одржане 2. фебруара 2012. године. Члановима је затим Проректор за квалитет и развој Универзитета пук. проф. др Јан Марчек представио концепт обезбеђења квалитета високог војног образовања на Универзитету одбране, кроз стратегију обезбеђења квалитета, коју чине нормативна основа, субјекти, систем, стандарди, поступци и мере за обезбеђење квалитета. Такође, чланови Сената су упознати са надлежностима Комисије за обезбеђење квалитета и поступком самовредновања и спољашње провере квалитета Универзитета и високошколских јединица.

После бројних сугестија и дискусија на седници, усвојени су предлози општих аката Универзитета, те су чланови Сената једногласно изгласали Правилник о доношењу студијских програма и Критеријуме за стицање звања наставника на Универзитету одбране.

Донета је одлука о начину утврђивања школарине на Универзитету одбране и извештај се планира за следећу седницу Сената.

 

Ректор Универзитета одбране подсетио је на недавно обележавање годишњице те институције, као и на одржавање свечане седнице Конференције универзитета Србије (КОНУСА) у просторијама Ректората Универзитета одбране. Генерал је посебно истакао састанак одржан 29. фебруара, којем је присуствовао председник Студентске конференције универзитета Србије (СКОНУСА) са сарадницима, о позиционирању кадета у тој организацији.

Генерал Јевтић закључио је да је битно што Сенат препознаје интерес система и Универзитета који треба да буде јак ослонац високошколским јединицама и да ће тај посао и даље бити унапређиван и надограђиван.

Генерал је на крају седнице искористио прилику да честита Дан Војномедицинске академије 2. марта као и Дан Војне академије 18. марта.

 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас