nato 1.jpg

Посета делегације штаба Савезничке команде за операције 31. март 2014. год.

01. 04. 2014

Висока делегација штаба Савезничке команде за операције у оквиру отварања Радионице о планирању војне сарадње, на свој захтев је посетила Универзитет одбране. На челу делегације био је шеф Директората за војна партнерства генерал-мајор Халук Четинкаја. Поред њега у саставу делегације били су и бригадни генерали: Патрис Лаурен, Волфганг Ричер, Андреас Фреире и Луцио Бата.


Ректор Универзитета одбране, генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, примио је делегацију у присуству најближих сарадника, декана високошколских јединица, генерал-мајора проф. др Младена Вуруне и бригадног генерала академика проф. др Миодрага Чолића. Састанку су такође присуствовали проректори Универзитета одбране и продекани високошколских јединица.
 

Изражавајући добродошлицу генерал Јевтић је истакао: „Ово је највиша војна делегација која је до сада посетила Универзитет одбране. Универзитет је отворен за све облике сарадње и спреман за размену искустава из оперативног рада у оквиру програма за унапређење образовања у области одбране (Defence Education Enhancement Program - DEEP) ”. Ректор је посебно истакао да Универзитет одбране у свим аспектима унапређења рада има велику подршку Министра одбране и упознао госте са досадашњим предузетим активностима Универзитета у оквиру програма унапређења образовања у области одбране.


У наставку свог обраћања Ректор је истакао мотивисаност менаџмента Универзитета за сарадњу у оквиру безбедности са земљама у региону и Европи. При томе је нагласио:„ Досадашњим резултатима рада, постојећим ресурсима, материјалним и кадровским, дали смо одређене сигнале и партнерима и евентуалним корисницима наших услуга у региону, Европи и шире. Универзитет има веома добру сарадњу са свим државним универзитетима у земљи, универзитетима одбране Чешке, Пољске, Словачке, Бугарске, Румуније, Аустрије, Националним универзитетом одбране САД-а и цивилним универзитетима у Марибору, Бањалуци и Источном Сарајеву.


У наставку разговора, проректор за међууниверзитетску и међународну сарадњу пуковник проф. др Горан Дикић, дипл. инж., упознао је госте са традицијама војног образовања, у Републици Србији, структуром и организацијом Универзитета одбране, искуствима у припреми, акредитацији и реакредитацији  студијских програма, као и структуром студијских програма на сва три нивоа усавршавања.
 

Чланови делегације су испољили високо интересовање за представљени систем образовања и могућу мобилност наставника и кадета у оквиру програма ERASMUS.
 

На крају разговора ректор је истакао:„ Студијски програми су осавремењени у складу са захтевима Генералштаба Војске Србије, сопственим искуствима и на бази искустава других земаља. Развијају се и студијски програми који ће бити реализовани на енглеском језику. Тренутно се на високошколским јединицама Универзитета школује шездесетшест страних студената, на свим нивоима студија, а до краја године очекивања су да их буде више од стотину. Посебну пажњу посвећујемо и каријерном усавршавању. Спремни смо за трансфер знања уз жељу да оно што знамо поделимо са другима, али и усвојимо научене лекције. Очекујемо у том смислу значајну подршку и разумевањe”.

 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас