BAN_3292.jpg

Конституисан Савет Универзитета одбране

01. 02. 2012

У Ректорату Универзитета одбране 31.01.2012. године одржана је конститутивна седница Савета, на којој су верификовани мандати чланова и изабрани председник и заменик. Његовим формирањем престао је да функционише привремени Савет Универзитета одбране и  заокружен је процес конституисања свих тела предвиђених Статутом Универзитета одбране.

Седницу је отворио и до избора истом руководио Председник привременог Савета Универзитета одбране проф. Др Слободан Арсенијевић.

Ректор Универзитета одбране генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић у уводном обраћању нагласио је да је иако најмлађи у Србији, Универзитет одбране „кренуо амбициозно уз пуну подршку и система одбране и академске заједнице наше земље. Својим редовним чланством у Конференцији Универзитета Републике Србије (КОНУС) наш Универзитета извршава своје обавезе. Али је наша специфичност у односу на друге универзитете то што функционишемо под мониторингом Министарства одбране, при чему смо директно подчињени министру одбране“- истакао је ректор. Он је подсетио да је на Универзитету акредитовано двадесет студијских програма на свим нивоима. Избори у наставна звања, научно-истраживачки рад и каријерно усавршавање су главне интегративне функције које смо ми препознали, подсетио је ректор присутне, посебно  издвајајући Високе студије безбедности и одбране које имају задатак да профилишу будуће лидере из струке. На крају свог излагања, ректор је захвалио на досадашњем раду и великој помоћи у процесу конституисања Универзитета одбране председнику привременог Савета Универзитета проф. др Слободану Арсенијевићу, ректору Универзитета у Крагујевцу, као и осталим члановима привременог Савета Универзитета.

На почетку седнице верификовани су мандати 12 чланова Савета. Због службене спречености верификација 2 члана ће бити учињена на следећој седници, као и 3 члана које делегира наш оснивач Влада Републике Србије. Једногласно је усвојен и Пословник о раду Савета Универзитета одбране који је у потпуности усаглашен са Статутом. У академској атмосфери, сходно Пословнику о раду, присутни чланови Савета Универзитета одбране за председника су изабрали бригадног генерала, ванредног проф. др Бојана Зрнића, дипл. инж., а за његовог заменика бригадног генерала доц. др Миодрага Гордића.

Новоизабрани председник бригадни генерал Бојан Зрнић захвалио се осталим члановима Савета на указаном поверењу и истакао да је ово за њега, али и за све чланове велики изазов. Истакао је значај и улогу Савета у очувању и даљем развоју Универзитета одбране, који по његовим речима представља значајан и веома амбициозан државни пројекат, који у наредном периоду треба да постане што релевантнији, како у оквиру земље, тако и на регионалном плану.
 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Октобар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас