Novi Sad.jpg

Radna poseta Univerzitetu u Novom Sadu

30. 09. 2011

Radna poseta Univerzitetu u Novom Sadu
 
Rektor Univerziteta odbrane general-major prof. dr Miodrag Jevtić sa najbližim saradnicima posetio je 28.09.2011. godine Univerzitet u Novom Sadu.
 
Rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Milorad Vesković je u prisustvu svojih najbližih saradnika upoznao goste sa organizacijom i načinom funkcionisanja Univerziteta. Tokom razgovora, prof. Vesković je istakao značaj integrativne funkcije Univerziteta u pogledu stvaranja povoljnih uslova za razvoj svakog fakulteta i unapređenja naučno-istraživačkog rada, kao i značaj razvoja nauke u skladu sa potrebama društva i zahtevima tržišta.
 
Radni sastanak čelnih ljudi Univerziteta odbrane i Univerziteta u Novom Sadu je protekao u veoma konstruktivnoj i srdačnoj atmosferi, pri čemu su nas domaćini detaljno upoznali sa problemima koji ih prate u svakodnevnom radu, ali i vizijom kojoj teže. Posebna pažnja je posvećena problemima održivog razvoja i podizanja kvaliteta Univerziteta. U tom smislu, domaćini su istakli značaj formiranja Centra za kvalitet, Centra za obrazovanje, Centra za primenjenu statistiku i Centra za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije.
 
Poseban značaj rukovodstvo Univerziteta pridaje rešavanju stambenih pitanja mladih naučnika, čime značajno doprinose jačanju kadrovske osnove svog Univerziteta. Uočili smo da Univerzitet u Novom Sadu u ovoj aktivnosti ima snažnu podršku grada i Autonomne pokrajine.
 
 
Tokom razgovora prepoznali smo da veliki kvalitet u radu Univerziteta predstavlja intenzivna međuuniverzitetska i međunarodna saradnja, što rezultira velikim brojem naučno-istraživačkih projekata i unapređenjem obrazovnog procesa, a izuzetno dobri rezultati se ostvaruju na planu stvaranja klime za razvoj naučno-istraživačkog podmlatka.
 
U toku posete domaćini su nas upoznali sa delom svojih laboratorijskih kapaciteta u kojima ostvaruju vrhunske rezultate od nacionalnog i regionalnog značaja, kao i sistemom informacione podrške Univerzitetu.
 
Rektor Univerziteta odbrane prof. Jevtić je iskazao veliko zadovoljstvo zbog mogućnosti da se sa više aspekata upozna rad Univerziteta u Novom Sadu i ukazao na potrebu uspostavljanja i razvoja međusobne saradnje kroz angažovanje nastavnika i naučno-istraživačkog rada gde postoje obostrani interesi. Prof. Jevtić je takođe biranim rečima zahvalio rektoru Veskoviću na podršci koju naš Univerzitet ima u radu KONUS-a, kao i na savetima i pozivima za uključenje u regionalne univerzitetske asocijacije gde Univerzitet u Novom Sadu već ima svoje prepoznatljivo mesto.
 
Predstavnici našeg Univerzitetа su iskazali i punu spremnost za razmenu iskustava sa kolegama iz Novog Sada u onim segmentima visokog obrazovanja gde mi imamo značajna iskustva, kao što je na primer školovanje tokom života.
 
Na kraju posete sačinjen je plan narednih aktivnosti u kome će aktivno učestvovati predstavnici oba Univerziteta.
 
Univerzitet odbrane nastavlja sa intenzivnim aktivnostima u smislu uspostavljanja i jačanja nacionalne i međunarodne univerzitetske saradnje i u toku su pripreme za zvanične radne posete Univerzitetu u Beogradu i Univerzitetu odbrane u Brnu, Češka Republika.  
 
 Objavljeno u Sekciji: Saopšenja

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Maj 2019 »
PonUtoSreČetPetSubNed
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas