Nis udarna.jpg

Radna poseta Univerzitetu u Nišu

30. 08. 2011

Rektor Univerziteta odbrane, general major prof. dr Miodrag Jevtić boravio je sa svojim najbližim saradnicima u radnoj poseti Univerzitetu u Nišu 25.08 2011. godine.

Našu delegaciju je veoma srdačno primio rektor Univerziteta u Nišu, prof. dr Miroljub Grozdanović sa saradnicima koji su nas upoznali sa organizacijom i funkcionisanjem najvećeg Univerziteta na jugu Srbije.

Najveći deo posete protekao je u razgovorima koji su se odnosili na razmenu iskustava u oblasti organizovanja i rada stručnih tela  Univerziteta.

Prof. Grozdanović je biranim rečima govorio o mestu i ulozi Univerziteta odbrane u akademskoj zajednici naše države. Posebno je govorio o očekivanjima za snažnom podrškom našeg univerziteta Konferenciji univerziteta Srbije.

Prof.  Jevtić je zahvalio rektoru prof. Grozdanoviću na razumevanju i podršci u ovoj, konstitutivnoj fazi osnivanja Univerziteta odbrane kao i na stavljanju na uvid svih neophodnih normativnih akata za univerzitetsko poslovanje.

Prof. Jevtić je istakao da će Univerzitet odbrane biti aktivni učesnik unapređenja obrazovnog i naučnoistraživačkog sistema naše države. Sistem odbrane, u okviru svog reformskog procesa, izuzetnu pažnju je posvetio jačanju vojnog obrazovanja i stvaranju kadrova koji će biti inovativni i kreativni lideri u oblasti nauke narednih decenija, posebno u domenu nauka odbrane.

 

Apsolutna je istina da će vrhunsko znanje biti jedina novčanica kojom će se plaćati u 21.veku, istakao je prof. Jevtić.

Predstojeći Sporazum u saradnji dva univerziteta će uključiti sledeće oblasti moguće saradnje:

-         rad na zajedničkim naučnoistraživačkim projektima,

-         razmena nastavnika i studenata na doktorskim studijama,

-         saradnja na prepoznavanju i jačanju naučnoistraživačkog podmlatka,

-         razmena iskustava u vezi primene opštih akata univerziteta,

-         saradnja u procesu implementacije integrativnih funkcija univerziteta

Radnu posetu Univerzitetu u Nišu smatramo veoma uspešnom i važnom u kontekstu daljeg razvoja i promocije našeg Univerziteta u nacionalnom i međnarodnom smislu.

 Objavljeno u Sekciji: Aktuelnosti

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Maj 2019 »
PonUtoSreČetPetSubNed
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas