DSC01118 [1].jpg

UNIVERZITET ODBRANE - SVEČANA SEDNICA KONUS-a

28. 02. 2012

Povodom Dana Univerziteta odbrane dana 24. februara 2012. godine u Rektoratu Univerziteta odbrane održana je svečana sednica Rektorskog saveta Konferencije univerziteta Srbije (KONUS).

Čestitajući praznik, predsedavajući Konferencije univerziteta Srbije, rektor Beogradskog univerziteta prof dr. Branko Kovačević otvorio je svečanu sednicu i istakao da danas Univerzitet odbrane predstavlja spoj tradicije i odgovora na potrebe savremene države i vojske.

U svečanoj atmosferi rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik prof. dr Miodrag Jevtić poželeo je dobrodošlicu svim rektorima i zahvalio se na podršci cele akademske zajednice Srbije, a posebnu zahvalnost izrazio je rektoru Beogradskog univerziteta prof. dr Branku Kovačeviću i prof. dr Slobodanu Arsenijeviću rektoru Univerziteta u Kragujevcu.

Rektor Univerziteta odbrane saopštio je prisutnima da je neposredno pre ove svečane sednice sa generalom prof. dr Rudolfom Urbanom potpisao sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, kojim se formalizuje višegodišnja saradnja Univerziteta odbrane u Beogradu i Univerziteta odbrane Češke Republike u Brnu, i preciziraju se budući oblici saradnje dva univerziteta.

 

Govoreći o značaju prve godišnjice od osnivanja Univerziteta odbrane u Beogradu rektor Univerziteta odbrane upoznao je prisutne sa istorijskim osnovama 160 godina duge tradicije vojnog školstva, na kojima je formiran Univerzitet odbrane. U svom izlaganju je istakao da su osnivanjem ove visokoškolske vojne ustanove integrisani i funkcionalno objedinjeni obrazovni i naučno-istraživački potencijali Vojne akademije i Vojnomedicinske akademije.

Takođe, rektor je u svom izlaganju prezentovao 21 studijski program koji su akreditovani i sadašnje kapacitete i potencijale koje poseduje Univerzitet odbrane, kao i činjenicu da su u toku akreditacije još dve istraživačke ustanove Ministarstva odbrane.

 

Na kraju svog izlaganja general-potpukovnik prof. dr Miodrag Jevtić istakao je otvorenost Univerziteta odbrane prema svim univerzitetima i uputio poziv za svestranu saradnju na svim nivoima od razvijanja zajedničkih studijskih programa, mobilnosti studenata i profesora do korišćenja laboratorija i postojećih kapaciteta u naučnoistraživačke svrhe.

Nakon svečane sednice članovi KONUS-a su obišli  deo Univerziteta odbrane i kapaciteta Vojne akademije gde su prisustvovali prezentaciji vežbe Centra za simulacije i obišli kabinet naoružanja i vojne opreme gde se izvodi nastava i obuka kadeta i studenata.

 

 

 Objavljeno u Sekciji: Saopšenja

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Maj 2019 »
PonUtoSreČetPetSubNed
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas