DSC01084 [1].jpg

Potpisan sporazum o saradnji Univerziteta odbrane u Beogradu i Univerziteta odbrane Češke Republike

28. 02. 2012

U rektoratu Univerziteta odbrane 24. februara 2012. godine, rektor Univerziteta odbrane  general potpukovnik prof. dr Miodrag Jevtić i rektor Univerziteta odbrane Češke Republike prof. dr Rudolf Urban potpisali su sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, kojim se formalizuje višegodišnja saradnja visokoškolskih jedinica (VA i VMA) Univerziteta odbrane u Beogradu i Univerziteta odbrane Češke Republike u Brnu.

Sporazum je zaključen na period od pet godina, i njime se preciziraju buduće aktivnosti, posebno u sferi razmene u istraživačkoj i naučnoj oblasti, mobilnosti administrativnog i drugog stručnog osoblja, kadeta i kadetkinja kao i podataka o naučnim rezultatima. Takođe, definiše se saradnja u oblasti obrazovanja i obuke,  organizovanja kurseva, simpozijuma i drugih akademskih skupova, kao i organizovanja i  izvođenja zajedničkih istraživačkih projekata od interesa za obe strane.

 

Profesor Urban je naglasio da potpisivanje ovog sporazuma predstavlja važan, istorijski korak i prekretnicu u daljem razvoju saradnje, koja je i dosada bila veoma kvalitetna ali da od sada više nema formalnih prepreka za njen dalji razvoj. Naglasio je da trenutna finansijska situacija nije najpovoljnija za realizaciju ozbiljnijih projekata saradnje ali da će se i to u narednom periodu promeniti. Istakao je da bez obzira što se njegov mandat završava u julu ove godine, budući rektor deli njegovo mišljenje o značaju saradnje i da će ona biti nastavljena u istom duhu.

 

General Jevtić je zaključio da će se velika vrednost ovog sporazuma još jasnije iskazati u vremenu koje dolazi. Zahvalio je profesoru Urbanu na svesrdnoj pomoći i saradnji tokom procesa formiranja Univerziteta odbrane u Beogradu. Naglasio je da će prof. Urban uvek biti drag gost na Univerzitetu odbrane, i da će pripadnici Univerziteta odbrane u Beogradu biti pouzdani partneri za saradnju sa našim prijateljima iz Univerziteta odbrane Češke Republike.

 Objavljeno u Sekciji: Saopšenja

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Maj 2019 »
PonUtoSreČetPetSubNed
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas