1DSC_0057.jpg

Poseta delegacije Nacionalne odbrane Republike Grčke Univerzitetu odbrane

26. 01. 2012

Delegacija Uprave za međunarodnu vojnu saradnju Generalštaba Nacionalne odbrane Republike Grčke koju je predvodio pukovnik Simeon Konstantinidis, posetila je 25. januara  2012. godine Univerzitet odbrane,  u cilju upoznavanja sa dosadašnjim rezultatima u reformi visokog obrazovanja u sistemu odbrane i mogućnostima za dalje unapređenje bilateralne  saradnje.
 
Delegaciju Generalštaba Nacionalne odbrane Republike Grčke primio je rektor Univerziteta odbrane general-major prof. dr Miodrag Jevtić, sa najbližim saradnicima. Nakon što je goste upoznao sa istorijatom i tradicijom vojnog školstva u Republici Srbiji i procesom koji je rezultovao akreditacijom studijskih programa, formiranjem Univerziteta odbrane i usvajanjem njegovog statuta od strane Vlade Republike Srbije, rektor je istakao tradicionalne prijateljske veze naše dve zemlje, kao mogućnost da se ostvari značajan napredak u svim oblastima saradnje, ali prvenstveno u oblasti odbrane i obrazovanja. Naglasio je da je Univerzitet odbrane otvoren za sve vrste pomoći i saradnju sa odgovarajućim obrazovnim institucijama u Republici Grčkoj.
 
 
 
Pukovnik Konstantinidis je zahvalio u svoje ime kao i u ime ostalih članova delegacije na prijemu i detaljnoj prezentaciji Univerziteta odbrane. Istakao je da se u Republici Grčkoj nije uspelo sa akreditacijom programa master i doktorskih studija u vojnim obrazovnim institucijama, tako da se oficiri mogu usavršavati samo na civilnim univerzitetima i u inostranstvu. Naglasio je da bi eventualna pomoć naše strane po ovom pitanju bila dobrodošla i korisna, te da će on redovnim putem preneti našu spremnost i ponudu za saradnju u ovoj oblasti i da se nada da će se ova saradnja uspešno razvijati.  U nastavku razgovora, od strane grčke delegacije iskazano je interesovanje za strukturu i vrste nastavnih programa koji se realizuju na Univerzitetu odbrane i postoji li mogućnost da oficiri koji završe studije po akreditovanim programima, zasnuju radni odnos ne samo u sistemu odbrane već i u civilnim institucijama.
 Objavljeno u Sekciji: Saopšenja

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Maj 2019 »
PonUtoSreČetPetSubNed
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas