4kadeti.jpg

Održan sastanak Kadetskog parlamenta Univerziteta odbrane sa prorektorima

22. 03. 2012

Dana 21.03.2012. godine održan je sastanak Kadetskog parlamenta UO sa prorektorima. Ovaj sastanak je održan na inicijativu mlađeg vodnika Vladimira Timotijevića, kadeta-prorektora i kadeta vodnika Viktora Vereša, predsednika Kadetskog parlamenta UO.

Na početku sastanka kadet vodnik Viktor Vereš, predsednik Kadetskog parlamenta, informisao je prorektore i sve prisutne članove Kadetskog parlamenta o tome da je dana 17.03.2012.godine na Univerzitetu u Kragujevcu održana skupština konferencije  Univerziteta Srbije (SKONUS) na kojoj su kadeti Univerziteta odbrane u Beogradu primljeni u punopravno članstvo. Delegat UO u skupštini SKONUS-a je kadet vodnik Viktor Vereš.

Tokom razgovora članova Kadetskog parlamenta sa prorektorima, kadeti obe visokoškolske jedinice su pokrenuli niz pitanja čije bi razmatranje, po njihovom mišljenju, znatno doprinelo poboljšanju uslova i uspešnosti studiranja, kao i obezbeđenju zahtevanih kompetencija tokom njihovog školovanja. Iako je težište u razgovoru bilo na kvalitetu nastavnog procesa nisu zaobiđena ni pitanja uslova života i rada, o čemu je postignuta saglasnost da se ta pitanja rešavaju prvenstveno na nivou Kadetskog parlamenta visokoškolskih jedinica.

Sva pokrenuta pitanja u vezi kvaliteta vaspitno-obrazovnog procesa na Univerzitetu biće detaljno razmotrena, a takođe pokrenuće se inicijativa za njihovo rešavanje u cilju poboljšanja standarda i postupaka kvaliteta visokog vojnog obrazovanja na Univerzitetu. Kadeti su, ovom prilikom, izrazili spremnost da i sami participiraju, kako u iznalaženju rešenja za pojedina pitanja koja su pokrenuta na ovom sastanku, tako i u njihovoj realizaciji.

Prorektori su sugerisali kadetima da se u narednom periodu moraju bolje organizovati u okviru svojih parlamenata kako bi njihove inicijative bile delotvornije, a samim  tim doprinosili svrsi njihovog postojanja. Takođe, sugerisano im je da se aktivnije uključe u rad organa Univerziteta u kojima participiraju, jer tamo imaju priliku da pokreću niz pitanja koja se odnose na kvalitet njihovih studiranja.   



Objavljeno u Sekciji: Saopšenja

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Jul 2019 »
PonUtoSreČetPetSubNed
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas