Picture 303.jpg

Formirana Komisija za obezbeđenje kvaliteta Univerziteta odbrane

21. 12. 2011

U Rektoratu Univerziteta odbrane dana 20.12.2011. godine održana je prva sednica Komisije za obezbeđenje kvaliteta Univerziteta odbrane.

Nakon pozdravnih reči, rektor Univerziteta general-major prof. dr Miodrag Jevtić je istakao da se konstituisanje Univerziteta odbrane privodi kraju, a formiranje Komisije za obezbeđenje kvaliteta ocenio veoma važnim. Rektor je predočio da je ovo telo Univerziteta odbrane odgovorno za izgradnju kulture kvaliteta na Univerzitetu, kroz obezbeđenje kvaliteta u donošenju i sprovođenju strategije, standarda i postupaka za obezbeđenje kvaliteta.

 

 

On je posebno naglasio da su svi prisutni - članovi Komisije za obezbeđenje kvaliteta Univerziteta i da ne zastupaju interese samo jedne visokoškolske institucije, već da su oni ti koji štite i rade na jačanju kvaliteta na Univerzitetu odbrane. Imajući to u vidu i na osnovu Statuta Univerziteta odbrane, rektor je upoznao sve prisutne sa nadležnostima i obavezama Komisije za obezbeđenje kvaliteta. Takođe je istakao, da svi zajedno na Univerzitetu odbrane, učestvuju u izuzetno važnoj fazi razvoja  visokoškolskog procesa sistema odbrane.

Rektor je na kraju uvodne reči izrazio veliko zadovoljstvo što u radu ove sednice pored oficira i vojnih službenika učestvuju i kadeti, kao i da učešće kadeta u stručnim telima daje jedan kvalitet više reformskim procesima sistema odbrane.

 

 

 

 

U okviru usvojenog dnevnog reda, verifikovani su predlozi Nastavno-naučnih veća Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA o imenovanju članova Komisije za obezbeđenje kvaliteta, koju čine:

1.      pukovnik doc. dr Nikola Lekić iz Vojne akademije,

2.      pukovnik doc. dr Samed Karović iz Vojne akademije,

3.      potpukovnik Uroš Domazet iz Vojne akademije ,

4.      major doc. dr Slavko Muždeka iz Vojne akademije,

5.      VS red. prof. dr Maja Šurbatović sa Medicinskog fakulteta VMA,

6.      VS vanr. prof. dr Željko Špirić sa Medicinskog fakulteta VMA,

7.      VS doc. dr Ksenija Đurić-Atanasijevski iz Vojne akademije,

8.      kadetkinja Jelena Šulić iz Vojne akademije i

9.      kadetkinja Monika Macak sa Medicinskog fakulteta VMA.

 

Navedenu odluku je Senat Univerziteta jednoglasno usvojio na svojoj konstitutivnoj sednici 09. decembra 2011. godine.

Rektor je obavestio prisutne, da je na osnovu njegovog predloga Senat Univerziteta na svojoj konstitutivnoj sednici jednoglasno usvojio odluku da se za predsednika Komisije za obezbeđenje kvaliteta Univerziteta odbrane izabere pukovnik doc. dr Nikola Lekić sa Vojne akademije, a za njegovog zamenika vojni službenik prof. dr Maja Šurbatović sa Medicinskog fakulteta VMA. Rektor je čestitao izabranima i izrazio nadu da će oni u svom radu i angažovanju dati pun doprinos daljem jačanju visokoškolskog sistema jedinica u kojima rade i samim tim i Univerziteta odbrane.

Komisija za obezbeđenje kvaliteta ima devet članova, od kojih je jedno lice iz nenastavnog osoblja a dva lica su predstavnici kadeta. Mandat članova traje tri godine, osim za kadete,  za koje traje jednu  godinu.

Na ovoj Sednici je razmotren i jednoglasno usvojen predlog Poslovnika o radu Komisije za obezbeđenje kvaliteta Univerziteta odbrane.

 

 

 

 

 Objavljeno u Sekciji: Saopšenja

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Maj 2019 »
PonUtoSreČetPetSubNed
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas