1 komisija.jpg

Održana prva sednica Komisije za obezbeđenje kvaliteta

21. 02. 2012

Dana 13.02.2012. godine u Rektoratu Univerziteta odbrane održana je prva sednica Komisije za obezbeđenje kvaliteta Univerziteta odbrane, kojom je predsedavao pukovnik doc. dr Nikola Lekić. Osim članova Komisije, sednici su prisustvovali članovi rektorskog kolegijuma Univerziteta odbrane prorektor za kvalitet i razvoj pukovnik prof. dr Jan Marček i prorektor za međuuniverzitetsku i međunarodnu saradnju pukovnik prof. dr Goran Dikić.

 Dnevni red ove sednice je obuhvatao sledeće tačke: 1) Usvajanje zapisnika sa konstitutivne sednice Komisije za obezbeđenje kvaliteta; 2) Usvajanje Plana rada Komisije za obezbeđenje kvaliteta za 2012.godinu; 3)Usvajanje predloga Strategije za obezbeđenje kvaliteta Univerziteta odbrane i 4)Pitanja i predlozi.

 Nakon kraće rasprave usvojen je predlog Plana rada Komisije za obezbeđenje kvaliteta za 2012. godinu i predlog Strategije za obezbeđenje kvaliteta Univerziteta odbrane. Plan rada Komisije precizira aktivnosti za praćenje i kontrolu standarda i procedura obezbeđivanja kvaliteta na Univerzitetu odbrane u skladu sa standardima Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje. Prema usvojenom planu, težište rada Komisije za obezbeđenje kvaliteta je na samovrednovanju Univerziteta odbrane, o čemu ona podnosi izveštaj Senatu Univerziteta jedanput godišnje.

Na sednici je usvojen predlog da visokoškolske jedinice predlože članove za formiranje Odbora za samovrednovanje čija bi uloga bila vrednovanje kvaliteta studija i pedagoškog rada nastavnika na Univerzitetu. Izveštaj o tim aktivnostima odbor bi trebao da dostavi Komisiji za obezbeđenje kvaliteta, koja daje svoje mišljenje na taj izveštaj, a zatim ga zajedno sa izveštajem dostavlja Senatu Univerziteta na usvajanje.

Na ovoj sednici usvojen je i predlog Strategije za obezbeđenje kvaliteta Univerziteta odbrane. Usvojeni predlog Strategije za obezbeđenje kvaliteta definiše osnovne prioritete visokog vojnog obrazovanja u oblasti obezbeđenja kvaliteta, kao i način njihovog ostvarivanja u svim segmentima rada Univerziteta i njegovih visokoškolskih jedinica, sa tendencijom da se neprekidno ostvaruje, izgrađuje i usavršava kultura kvaliteta. Predlog Strategije za obezbeđenje kvaliteta biće upućen Savetu Univerziteta odbrane na usvajanje.

Prorektor za kvalitet i razvoj pukovnik prof. dr Jan Marček je Komisiji ukazao na značaj usvajanja Strategije za obezbeđenja kvaliteta koja praktično predstavlja krovni dokument za obezbeđenje kvaliteta na Univerzitetu odbrane. Nakon toga je istakao da je samovrednovanje jedan od najznačajnijih zadataka Univerziteta u budućem periodu. Takođe je upoznao članove Komisije da su na trećoj sednici Senata Univerziteta usvojena četiri pravilnika iz oblasti obezbeđenja kvaliteta koji čine značajnu osnovu za rad  Komisije za obezbeđenje kvaliteta Univerziteta odbrane.Objavljeno u Sekciji: Saopšenja

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Maj 2019 »
PonUtoSreČetPetSubNed
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas