Slovenija1POP_9500.jpg

Ministarka odbrane Slovenije Ljubica Jelušič u poseti Rektoratu Univerziteta odbrane

15. 04. 2011

Rektor Univerziteta odbrane u Beogradu prof. dr Miodrag Jevtić sastao se danas sa ministarkom odbrane Slovenije Ljubicom Jelušič u Rektoratu Univerziteta odbrane. Cilj posete bio je upoznavanje ministarke odbrane sa promenama u vojno-obrazovnom sistemu Ministarstva odbrane Republike Srbije i formiranju Univerziteta odbrane u Beogradu kao i razgovor o mogućnostima razvoja bilateralne saradnje u oblasti vojnog obrazovanja.

General Jevtić je zahvalio na poseti i podvukao da je ovo prva poseta ministra odbrane iz inostranstva našem Univerzitetu odbrane i naglasio značaj iste, posebno imajući u vidu da se radi o poseti koja nije formalna, već se iz nje mogu razviti konkretni oblici saradnje. Naglasio je značaj osnivanja Univerziteta odbrane u Beogradu kao osmog državnog univerziteta i podvukao implikacije i promene koje taj događaj donosi, ukazavši pri tome na trenutne aktivnosti na izradi konstituivnih akata i tela Univerziteta. Istakao je da u tom procesu imamo punu podršku  ministra odbrane gospodina Dragana Šutanovca.  

 

Rektor je napomenuo da će u sledećoj fazi, doći do uključivanja Vojnotehničkog i Vojnogeografskog instituta kao i Instituta za strategijska istraživanja u sastav Univerziteta odbrane. Istakao je i da će međunarodna saradnja biti jedna od najvažnijih funkcija u daljem radu Univerziteta, pri čemu očekuje da se saradnja sa MO Republike Slovenije u oblasti vojnog obrazovanja, intenzivira i obogati u narednom periodu. Istakao je da je načelnik Katedre strategije Vojne akademije bio u Republici Sloveniji i održao predavanje za slušaoce KŠU OS R. Slovenije, kao i da dva slušaoca ŠNO Vojne akademije trenutno učestvuju na štabnoj vežbi OS R. Slovenije. Nakon ovoga, general Jevtić je gostima prezentovao strukturu i karakteristike Univerziteta odbrane u Beogradu.


Ministarka odbrane Republike Slovenije se detaljno upoznala sa strukturom, zadacima i karakteristikama Univerziteta odbrane i iskazala ozbiljno interesovanje za razvoj saradnje u oblasti vojnog obrazovanja. S tim u vezi razmotrene su planirane aktivnosti iz oblasti vojno-obrazovne saradnje u 2011. godini kada se očekuje upućivanje jednog kandidata iz Slovenije na školovanje u  okviru Univerziteta odbrane u Beogradu.Ministarka odbrane Republike Slovenije se detaljno upoznala sa strukturom, zadacima i karakteristikama Univerziteta odbrane i iskazala ozbiljno interesovanje za razvoj saradnje u oblasti vojnog obrazovanja. S tim u vezi razmotrene su planirane aktivnosti iz oblasti vojno-obrazovne saradnje u 2011. godini kada se očekuje upućivanje jednog kandidata iz Slovenije na školovanje u  okviru Univerziteta odbrane u Beogradu.

 Objavljeno u Sekciji: Aktuelnosti

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Maj 2019 »
PonUtoSreČetPetSubNed
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas