1Picture 292.jpg

Polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane u akademskoj poseti Rektoratu Univerziteta odbrane

09. 02. 2012

Polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane boravili su 08. februara 2012. godine u rektoratu Univerziteta odbrane. Rektor Univerziteta general-major prof. dr Miodrag Jevtić i prorektori puk. prof. dr Jan Marček, puk. prof. dr Goran Dikić i VS prof. dr Mirjana Životić-Vanović upoznali su goste sa organizacijom i radom Univerziteta odbrane.

General Jevtić je istakao, tokom svog uvodnog izlaganja, značaj formiranja Univerziteta za sistem odbrane kao i celokupan tok aktivnosti koje su se odvijale na Univerzitetu od momenta njegovog osnivanja. Pri tome je istakao značaj timskog rada i doprinos visokoškolskih jedinica pri izradi Statuta Univerziteta odbrane i drugih normativno-pravnih akata kojima se reguliše život i rad na univerzitetu. U svom izlaganju, pored faze konstituisanja i ostvarenih rezultata, rektor je posebnu pažnju posvetio i razvoju, odnosno viziji visokoobrazovnog i naučno-istraživačkog procesa u sistemu odbrane, pri čemu je neposredno iskazao i velika očekivanja od polaznika ovih studija, kao potencijalnih strategijskih lidera.

Pukovnik prof. dr Jan Marček, prorektor za kvalitet i razvoj, objasnio je organizaciju sistema za kontrolu, održavanje i unapređenje kvaliteta i razvoj Univerziteta. Pri tome je posebno naglasio značaj postojanja i rad Komisije za obezbeđenje kvaliteta.

Vojni službenik prof. dr Mirjana Životić-Vanović, prorektor za naučnoistraživačku delatnost, upoznala je goste sa organizacijom naučnoistraživačkog rada u okviru Univerziteta odbrane. Naglasila je značaj ove aktivnosti za razvoj Univerziteta, ističući aktivnosti usmerene ka uključenju kadeta u naučnoistraživačku delatnost.

Pukovnik prof. dr Goran Dikić, prorektor za međuuniverzitetsku i međunarodnu saradnju, objasnio je oblike saradnje koji se ostvaruju ili se planiraju sa univerzitetima u Republici Srbiji i inostranstvu. Posebno je istakao značaj uključenja Univerziteta odbrane kroz saradnju sa drugim univerzitetima u međunarodne projekte.

 

 

 

Pukovnik mr Slobodan Joksimović, načelnik Visokih studija bezbednosti i odbrane, zahvalio se u ime gostiju na iscrpnim informacijama, izražavajući očekivanja da će  i ovaj, najviši stepen karijernog usavršavanja, naći svoje mesto na Univerzitetu odbrane, koji svojim postupanjem podržava planirane aktivnosti i realizaciju ovih studija.Objavljeno u Sekciji: Saopšenja

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Maj 2019 »
PonUtoSreČetPetSubNed
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas