Pazar1 DSC03802.jpg

Uspostavljanje saradnje sa Državnim univerzitetom u Novom Pazaru

05. 12. 2011

Rektori Univerziteta odbrane i Državnog univerziteta u Novom Pazaru, general-major prof. dr Miodrag Jevtić i prof. dr Ćemal Dolićanin, potpisali su dana 02.12.2011. godine u Novom Pazaru Sporazum o saradnji ove dve visokoobrazovne ustanove.

Sporazum podrazumeva saradnju u svim oblastima univerzitetskog obrazovanja i akademske prakse, mogućnost formiranja zajedničkih studijskih programa, mobilnost studenata, međusobno angažovanje nastavnika i zajedničko učešće u naučno-istraživačkim projektima.

Govoreći o značaju Sporazuma, rektor Univerziteta odbrane je naglasio da su veoma važna iskustva koja ima Državni univerzitet, kao jedini integrisani univerzitet u Srbiji.

„Tokom konstituisanja našeg univerziteta i u okviru redovnih aktivnosti KONUS-a, bili smo u prilici da se upoznamo sa organizacijom rada vašeg univerziteta. Imajući u vidu evropske standarde, bolonjski proces, kao i činjenicu da ste uspeli da ostvarite integrisani ambijent, želeli smo da se i na licu mesta uverimo o rezultatima takvog pristupa i vizijama daljeg razvoja univerziteta. Posebno cenimo i činjenicu da je rektor Dolićanin, Odlukom Vlade Republike Srbije, bio član privremenog Saveta Univerziteta odbrane i značajno doprineo konstituisanju naše visokoobrazovne institucije. Zahvalni smo na izuzetno srdačnom prijemu i impresionirani ambijentom i organizacijom rada, kao i realizacijom planova u vezi dalje izgradnje univerziteta i učešća u naučno-istraživačkim projektima“, rekao je general Jevtić.

 

 

„Saradnja sa Univerzitetom odbrane je za nas veoma značajna i ona će se odvijati u svim naučnim oblastima, a prevashodno u oblasti biomedicinskih, tehničkih i informatičkih nauka, rekao je prof. Dolićanin.

Tokom boravka u Novom Pazaru rektor Univerziteta odbrane je za rektorski kolegijum i čelne ljude Državnog univerziteta, dana 01.12.2011. godine održao  predavanje o osnivanju Univerziteta odbrane, ali i ukazao na brojne mogućnosti za saradnju ove dve visokoobrazovne institucije. Pri tome je posebno istakao značaj i specifičnosti obrazovnih programa koji se izučavaju na Univerzitetu odbrane, i u vezi sa tim istakao spremnost da se u narednom periodu mlađe generacije u ovom delu naše zemlje bliže i potpunije upoznaju sa mogućnostima za školovanje na Univerzitetu odbrane u Beogradu.

Tokom dvodnevne radne posete Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u delegaciji Univerziteta odbrane bili su i VS prof. dr Mirjana Životić-Vanović, prorektor za naučno-istraživačku delatnost, pukovnik prof. dr Goran Dikić, prorektor za međuuniverzitetsku i međunarodnu saradnju i VS Milena Knežević iz finansijskog sektora rektorata.Objavljeno u Sekciji: Saopšenja

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Maj 2019 »
PonUtoSreČetPetSubNed
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas