MG_7910 [1].jpg

Sednica Senata Univerziteta odbrane

02. 03. 2012

U Rektoratu Univerziteta odbrane 01.03.2012. godine  je održana četvrta redovna sednica Senata kojom je predsedavao rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik prof. dr Miodrag Jevtić.

Sednici je, pored svih članova Senata, prisustvovao i kadet-prorektor Vladimir Timotijević.

Tom prilikom, general Jevtić izrazio je zadovoljstvo što svi članovi najvažnijeg stručnog organa Univerziteta odbrane pažljivo prate rad Senata i imaju svoja konstruktivna mišljenja i inicijative kojima doprinese da opšta akta dobiju dimenziju primerenu toj instituciji.

Na početku zasedanja usvojen je zapisnik sa treće sednice Senata Univerziteta odbrane, održane 2. februara 2012. godine. Članovima je zatim predstavljen koncept obezbeđenja kvaliteta visokog vojnog obrazovanja na Univerzitetu odbrane, kroz strategiju obezbeđenja kvaliteta, koju čine normativna osnova, subjekti, sistem, standardi, postupci i mere.

Posle brojnih sugestija i diskusija na sednici, usvojeni su predlozi opštih akata Univerziteta, te su članovi Senata jednoglasno izglasali Pravilnik o donošenju studijskih programa i Kriterijume za sticanje zvanja nastavnika na Univerzitetu odbrane, koji stupaju na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom vojnom listu, sa početkom primene od 01.10.2012. godine.

Doneta je odluka o načinu utvrđivanja školarine na Univerzitetu odbrane i izveštaj se planira za sledeću sednicu Senata.

Rektor Univerziteta odbrane podsetio je na nedavno obeležavanje godišnjice te institucije, kao i na održavanje svečane sednice Konferencije univerziteta Srbije (KONUSA) u prostorijama Rektorata Univerziteta odbrane. General je posebno istakao sastanak održan 29. februara, kojem je prisustvovao predsednik Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUSA) sa saradnicima, o pozicioniranju kadeta u toj organizaciji.

General Jevtić zaključio je da je bitno što Senat prepoznaje interes sistema i Univerziteta koji treba da bude jak oslonac visokoškolskim jedinicama i da će taj posao i dalje biti unapređivan i nadograđivan.

 

General je na kraju sednice iskoristio priliku da čestita Dan Vojnomedicinske akademije 2. marta kao i Dan Vojne akademije 18. marta.

 

 Objavljeno u Sekciji: Saopšenja

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Maj 2019 »
PonUtoSreČetPetSubNed
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas