BAN_3292.jpg

Konstituisan Savet Univerziteta odbrane

01. 02. 2012

U Rektoratu Univerziteta odbrane 31.01.2012. godine održana je konstitutivna sednica Saveta, na kojoj su verifikovani mandati članova i izabrani predsednik i zamenik. Njegovim formiranjem prestao je da funkcioniše privremeni Savet Univerziteta odbrane i  zaokružen je proces konstituisanja svih tela predviđenih Statutom Univerziteta odbrane.

Sednicu je otvorio i do izbora istom rukovodio Predsednik privremenog Saveta Univerziteta odbrane prof. Dr Slobodan Arsenijević.

Rektor Univerziteta odbrane general-major prof. dr Miodrag Jevtić u uvodnom obraćanju naglasio je da je iako najmlađi u Srbiji, Univerzitet odbrane „krenuo ambiciozno uz punu podršku i sistema odbrane i akademske zajednice naše zemlje. Svojim redovnim članstvom u Konferenciji Univerziteta Republike Srbije (KONUS) naš Univerziteta izvršava svoje obaveze. Ali je naša specifičnost u odnosu na druge univerzitete to što funkcionišemo pod monitoringom Ministarstva odbrane, pri čemu smo direktno podčinjeni ministru odbrane“- istakao je rektor. On je podsetio da je na Univerzitetu akreditovano dvadeset studijskih programa na svim nivoima. Izbori u nastavna zvanja, naučno-istraživački rad i karijerno usavršavanje su glavne integrativne funkcije koje smo mi prepoznali, podsetio je rektor prisutne, posebno  izdvajajući Visoke studije bezbednosti i odbrane koje imaju zadatak da profilišu buduće lidere iz struke. Na kraju svog izlaganja, rektor je zahvalio na dosadašnjem radu i velikoj pomoći u procesu konstituisanja Univerziteta odbrane predsedniku privremenog Saveta Univerziteta prof. dr Slobodanu Arsenijeviću, rektoru Univerziteta u Kragujevcu, kao i ostalim članovima privremenog Saveta Univerziteta.

 
Na početku sednice verifikovani su mandati 12 članova Saveta. Zbog službene sprečenosti verifikacija 2 člana će biti učinjena na sledećoj sednici, kao i 3 člana koje delegira naš osnivač Vlada Republike Srbije. Jednoglasno je usvojen i Poslovnik o radu Saveta Univerziteta odbrane koji je u potpunosti usaglašen sa Statutom. U akademskoj atmosferi, shodno Poslovniku o radu, prisutni članovi Saveta Univerziteta odbrane za predsednika su izabrali brigadnog generala, vanrednog prof. dr Bojana Zrnića, dipl. inž., a za njegovog zamenika brigadnog generala doc. dr Miodraga Gordića.
 
 
 
Novoizabrani predsednik brigadni general Bojan Zrnić zahvalio se ostalim članovima Saveta na ukazanom poverenju i istakao da je ovo za njega, ali i za sve članove veliki izazov. Istakao je značaj i ulogu Saveta u očuvanju i daljem razvoju Univerziteta odbrane, koji po njegovim rečima predstavlja značajan i veoma ambiciozan državni projekat, koji u narednom periodu treba da postane što relevantniji, kako u okviru zemlje, tako i na regionalnom planu.

 Objavljeno u Sekciji: Saopšenja

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Maj 2019 »
PonUtoSreČetPetSubNed
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas