IMG_0138.JPG

Uručena uverenja polaznicima osme klase VSBO

26. 06. 2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović uručili su danas značke i uverenja o uspešno završenom usavršavanju polaznicima osme klase Visokih studija bezbednosti i odbrane.
 
Čestitajući polaznicima najvišeg nivoa usavršavanja u sistemu vojnog školstva, ministar Vulin je rekao da su Visoke studije bezbednosti i odbrane najelitnije školovanje u našoj vojsci i da su namenjene samo za najbolje.
 - Zadovoljstvo mi je što mogu da vidim da se svake godine u smislu kvaliteta programa, ali i u smislu kvaliteta polaznika, Visoke studije bezbednosti i odbrane unapređuju - poručio je ministar Vulin.
 
On je istakao da je osma klasa VSBO prva koja je u okviru studija išla i na istok, a ne samo na zapad i da veruje da će iz tih iskustava moći da se uči i dalje unapređuje.
 
Komentarišući da osma klasa VSBO ima manji broj polaznika nego što ih je bilo ranije, ministar odbrane je objasnio da je to u skladu sa orijentacijom Ministarstva odbrane.
 
- Orijentacija Ministarstva odbrane je da na studije idu isključivo najbolji, ne da se popuni broj, nego da idu samo oni od kojih se puno očekuje, oni za koje unapred znamo kakva mesta u Ministarstvu odbrane ih očekuju. Tako ćemo nastaviti i ubuduće. Visoke studije bezbednosti i odbrane su elitno školovanje, najelitnije u našoj vojsci. Tu mora biti mesta samo za odabrane i samo za najbolje - naglasio je ministar Vulin.
 
Ovogodišnji polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane bili su generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković, komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Željko Bilić, pokrajinski zaštitnik građana - ombudsman Autonomne pokrajine Vojvodine Zoran Pavlović, načelnik za bezbednost BIA Marko Parezanović, vršilac dužnosti za poslove odbrane Grada Beograda Darko Glavaš, komandant za obezbeđenje ličnosti i objekata Ministarstva unutrašnjih poslova Milan Gak, komandant Mešovite artiljerijske brigade Kopnene vojske pukovnik Novica Petrović, pukovnik Sreten Zafirović iz Uprave za operativne poslove Generalštaba Vojske Srbije i načelnik Štaba brigade taktičke podrške Oružanih snaga Bosne i Hercegovine brigadir Milorad Krajšumović.
Uručenju uverenja prethodila je prezentacija završnih radova polaznika VSBO.
 
Današnjem događaju prisustvovali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović.
 
Visoke studije bezbednosti i odbrane organizacijska su celina u Školi nacionalne odbrane, u kojoj se jednom godišnje realizuje najviši nivo usavršavanja oficira i državnih službenika. Cilj usavršavanja je obrazovanje i priprema polaznika za preuzimanje visokih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti i traje 21 nedelju.

 Objavljeno u Sekciji:

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Septembar 2020 »
PonUtoSreČetPetSubNed
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas