doktori 1.jpg

Промоција доктора наука на Универзитету одбране

24. 02. 2015

Свечана промоција 13 доктора наука Универзитета одбране одржана је данас у Центру за симулације и учење на даљину Војне академије. Дипломе докторима наука уручио је ректор Универзитета генерал-мајор проф. др Младен Вуруна.

Свечаности одржаној поводом обележавања Дана Универзитета одбране – 24. фебруара и четири године од његовог формирања, присуствовали су представници те висоокообразовне институције, начелници Војне академије и Медицинског факултета ВМА, чланови комисија за оцену и одбрану доктората и чланови породица нових доктора наука.

Генерал Вуруна рекао је да је Универзитет одбране “млад и невелик”, али да се у саставу те установе налазе две веома значајне високообразовне институције Министарства одбране и Војске Србије.

- Нових 13 доктора наука говори о континуитету у образовању, а оно је вишедеценијско. Такође, говори и да ћемо убудуће имати кадар који ће моћи да се носи са свим изазовима и проблемима који се јављају у систему одбране, и да их реши примењујући научне методе, истакао је ректор Универзитета одбране.

Проректор за научно-истраживачку делатност Универзитета одбране проф. др Мирјана Животић-Вановић представила је нове докторе наука –потпуковнике Александра Цакића, Дејана Ивковића, Драгана Петковића, Зорана Трифуновића, Зорана Костића, Миломира Гачевића, Данета Ненадића, затим мајоре Далибора Јовановића, Ненада Димитријевића и Дамира Јерковића, војне службенике Душана Ћурчића и Анету Перић, као и пуковника у пензији Павла Павковића.

 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас