VA GS RF.jpg

Poseta polaznika 8. klase VSBO Ruskoj Federaciji

20. 06. 2019

U sklopu planskih aktivnosti, polaznici 8. klase VSBO nalaze se u studijskoj poseti Ruskoj Federaciji. Tokom posete, koju predvodi rektor Univerziteta odbrane, general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović, polaznici, među kojima je i generalni sekretar predsednika Republike Srbije gospodin Nikola Selaković, obišli su značajne vojnoobrazovne institucije Ruske Federacije -   Vojnu akademiju Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije i Univerzitet Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije. Oni su takođe posetili i institucije bezbednosti, kao što su Ministarstvo za vanredne situacije Ruske Federacije i Organizaciju Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB).

U toku posete sekretarijatu ODKB, u razgovoru sa prvim zamenikom generalnog sekretara ODKB, general-majorom Pjotrom Tihonovskim, polaznici VSBO upoznati su sa strukturom i značajem ove organizacije kolektivne bezbednosti.

U sklopu posete ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, polaznike je primio zamenik ministra spoljnih poslova, gospodin Aleksandar Gruško, koji je ih je  upoznao sa aktuelnom političkom situacijom u svetu i regionu.

Učesnici studijskog putovanja obišli su i kulturno-istorijske znamenitosti Moskve - Muzej otadžbinskog rata, Muzej kosmonautike i Kremaljski dvorac.

Polaznike VSBO tokom posete primio je i ambasador Republike Srbije u Moskvi, gospodin Slavenko Terzić.
 

 Objavljeno u Sekciji:

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Septembar 2020 »
PonUtoSreČetPetSubNed
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas