20190422_predsjednica_RS.jpg

Polaznici 8. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane u Bosni i Hercegovini

30. 04. 2019

Polaznici 8. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane boravili su u četvorodnevnoj poseti institucijama Bosne i Hercegovine. U sklopu posete polaznike je primila predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i upoznala ih sa aktuelnom političkom i bezbednosnom situacijom u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, kao i zajedničkim bezbednosnim izazovima sa kojima se suočavaju zemlje regiona.

Drugog dana posete, polaznike je u prostorijama Narodne skupštine u Banja Luci primio predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, koji je govorio o radu institucije na čijem je čelu i saradnji sa srodnim institucijama u Republici Srbiji.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum govorio je stanju bezbednosti na području Republike Srpske, kao i o prioritetima u radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Polaznici ovog usavršavanja imali su priliku da razgovaraju sa zamenikom načelnika Zajedničkog štaba oružanih snaga Bosne i Hercegovine general-majorom Gojkom Kneževićem, koji im je prezentovao misiju, ulogu i zadatke oružanih snaga te zemlje.

Tokom aktivnosti,  polaznici su posetili 3. pešadijski (Republika Srpska) puk i 6. pešadijsku brigadu oružanih snaga  Bosne i Hercegovine,  zatim Tehničku radionicu za održavanje municije Komande logistike oružanih snaga Bosne i Hercegovine i obišli Spomen područje Donja Gradina gde su se upoznali sa aktivnostima Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica. Posetili su i Ambasadu Republike Srbije u Sarajevu.

 Objavljeno u Sekciji:

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Jul 2020 »
PonUtoSreČetPetSubNed
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas